15:17 17.11.2021

МФО Разумкова не може стати депутатською групою в Раді - Корнієнко

2 хв читати
МФО Разумкова не може стати депутатською групою в Раді - Корнієнко

Міжфракційне об'єднання "Розумна політика", згідно з регламентом Верховної Ради, не може надалі перетворитися на депутатську групу, заявив перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко.

"Вчора були разом і заява про створення МФО, і заява депутата (члена фракції "Батьківщина" Володимира Кабаченка - ІФ), який відкликав свій підпис (про вступ до цього міжфракційного об'єднання - ІФ) - ми це разом оголосили... На базі МФО, згідно з регламентом, нічого не може утворитися, крім МФО (йдеться про перспективу створення надалі депутатської групи, яка складатиметься з членів МФО "Розумна політика" - ІФ.) За психологією, може бути все що завгодно - ми ж знаємо, як групи утворюються. Але щоб створити групу, потрібні заяви всіх учасників та якесь установче засідання", - пояснив Корнієнко у коментарі журналістам у кулуарах парламенту в середу.

Як повідомлялося, 5 листопада Дмитро Разумков оголосив про створення у парламенті міжфракційного об'єднання "Розумна політика", до якого увійдуть 25 народних депутатів.

За словами політика, "це люди, які дотримуються принципів, яких важко було зламати і Офісу президента" під час голосування за його відставку з посади спікера.

8 листопада Разумков оприлюднив повний список із 25 парламентаріїв, які увійдуть до міжфракційного об'єднання "Розумна політика".

Згідно з фотокопією, оприлюдненою на його сторінці, членами цього МФО стане 21 член фракції "Слуга народу" (Володимир Козак, Василь Мокан, Роман Соха, Неллі Яковлєва, Оксана Дмитрієва, Валерій Божик, Дмитро Микиша, Артем Дмитрук, Ольга Саладуха, Олег Воронько, Олександр Бакумов, Ольга Коваль, Дар'я Володіна, Михайло Новіков, Роман Бабій, Аліна Загоруйко, Костянтин Касай, Дмитро Гурін, Михайло Крячко, Євген Петруняк, Іван Юнаков), двоє представників "Батьківщини" (Андрій Ніколаєнко, Володимир Кабаченко), а також позафракційний нардеп Людмила Буймістер.

Сам Разумков заявив, що розраховує, що більшість членів створеного ним МФО надалі приєднається до його політичної партії.

Пізніше стало відомо, що Володимир Кабанченко відмовився від участі у МФО Разумкова.

16 листопада віце-спікер парламенту Олександр Корнієнко на пленарному засіданні офіційно оголосив про створення у ВР МФО "Розумна політика".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА