17:35 13.09.2021

"Євросолідарність" висунула кандидатом у депутати журналіста Романа Сущенка

2 хв читати
"Євросолідарність" висунула кандидатом у депутати журналіста Романа Сущенка

Кандидатом у народні депутати від партії "Європейська солідарність" у 197-му окрузі в Черкаській області став журналіст, колишній політв'язень Кремля і перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, повідомив лідер партії, п'ятий президент Петро Порошенко.

"І сьогодні я хочу представити і оголосити рішення з`їзду висунути в Черкаській області по мажоритарному округу до Верховної Ради Романа Сущенка. Це легендарна особистість. Патріот, професіонал, талановитий журналіст, який довгі роки працював у Парижі. Російська ФСБ викрала Романа, кинула його за грати, вимагаючи зрадити і здати Україну. І Роман продемонстрував таку силу, таку твердість, таку любов до України, що засмучені навіть були бандити з російського ФСБ", - наводить слова Порошенка на брифінгу прес-служба політсили.

Лідер "Євросолідарності" також наголосив, що йому дуже приємно, що Сущенко прийняв рішення повернутися до Черкаської області й очолити обласну партійну організацію. За словами Порошенка, в результаті активної роботи Сущенка, рейтинг політичної сили між парламентськими та місцевими виборами зріс удвічі.

"Я переконаний, що Роман, як і вся наша політична сила, поєднує надійність і надію. І, отже, твердо переконаний, що ви підтримаєте Романа Сущенка і "Європейську солідарність" і на виборах буде перемога, буде перше місце", - сказав Порошенко.

Він повідомив, що в 184-му окрузі в Херсонській області кандидатом у народні депутати від партії став фермер і меценат Ігор Йосипенко, а у Вінницькій області на посаду голови Липовецької ОТГ "Євросолідарність" висуває вчителя, директора школи, учасника АТО Василя Авраменка.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія України зареєструвала першого кандидата на проміжних виборах народного депутата, які відбудуться в округах №184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область) 31 жовтня 2021 року - ним став висуванець від політичної партії "Свобода" Андрій Іллєнко, який балотується в одномандатному виборчому окрузі №197.

Вибори в округах №№184 та 197 проводяться у зв'язку з отриманням постанов Верховної Ради про дострокове припинення повноважень народних депутатів Ігоря Колихаєва та Олександра Скічка. Колихаєв склав повноваження нардепа у зв'язку з обранням міським головою м. Херсона, а Олександр Скічко – у зв'язку з призначенням головою Черкаської обласної державної адміністрації.

1 вересня в обох округах розпочався виборчий процес. Вибори відбудуться 31 жовтня 2021 року. Участь у них зможуть взяти понад 290 тис виборців. Голосування відбуватиметься на 188 виборчих дільницях у Херсонській області та на 141 виборчій дільниці в Черкаській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА