13:08 26.01.2021

"ОПЗЖ" та "Євросолідарність" лідирують у рейтингу політичних партій, загалом до ВР проходять сім політсил - соцопитування КМІС

2 хв читати
"ОПЗЖ" та "Євросолідарність" лідирують у рейтингу політичних партій, загалом до ВР проходять сім політсил - соцопитування КМІС

Партії "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Слуга народу", "Сила і честь", "Голос" та "Українська стратегія Гройсмана" подолали б п'ятивідсотковий прохідний бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбувалися у другій половині січня, свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у п'ятницю.

За "ОПЗЖ" проголосували б 20,7% респондентів, які визначилися з вибором, за "Євросолідарність" - 15,3%, за "Батьківщину" - 12,6%, за "Слугу народу" - 11,2%, за "Силу і честь" - 8,3%, за "Голос" - 5,6%, за "Українську стратегію Гройсмана" - 5,3%. Мають також шанси на проходження до парламенту "Партія Шарія" (за неї мають намір проголосувати 4,6% респондентів, які визначилися з вибором), партії "Удар" (4,4%) і "Свобода" (3,8%).

За партію "Опозиційний блок" проголосували б 3,1% респондентів, які визначилися з вибором, за партію "За майбутнє" - 2,4%. Підтримка інших політсил - 1% або менше кожної.

Із загальної кількості респондентів 15,1% також заявили, що не мають наміру брати участь у виборах, 7,6% - не визначились з вибором, 0,5% мають намір зіпсувати бюлетень, а 1% відмовилися відповідати.

Суттєво нижче (більше, ніж удвічі) середньої в Україні підтримка партії "ОПЗЖ" на заході країни, "Євросолідарність", "Голос" і "Удар" - на півдні та Донбасі, "Батьківщина" - на півдні та Донбасі, "Слуга народу" та "Сила і честь" - на Донбасі, "Українська стратегія Гройсмана" та "Свобода" - на півдні, сході та Донбасі, Партії Шарія - на заході та в центрі країни.

Суттєво вище середньої в Україні підтримка "ОПЗЖ" і Партії Шарія на Донбасі, а "Свободи" - на заході країни.

Всеукраїнське опитування громадської думки проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів серед 1005 респондентів, що мешкають в усіх підконтрольних уряду регіонах України. Вибірка репрезентативна для дорослого населення віком 18 років і старше.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує: 3,1% - для показників, близьких до 50%, 2,7% - для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА