07:56 29.03.2020

Гройсман: Пропозиції змін до бюджету - спроба лікувати чуму аспірином

2 хв читати
Гройсман: Пропозиції змін до бюджету - спроба лікувати чуму аспірином

Запропоновані урядом України зміни до Державного бюджету на 2020 рік - без чіткого плану дій і з очевидним урізанням важливих витрат, виглядають, як спроба лікувати середньовічну чуму аспірином, вважає екс-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Я проаналізував зміни до бюджету і не знайшов там жодної зрозумілої логіки. Є пропозиції, але немає плану боротьби з вірусом і кроків до зростання економіки. Якщо немає плану, то це виглядає, як лікування чуми аспірином. Ви уявляєте собі, що в жодній громаді не знають, куди йти?", - сказав Гройсман в ефірі одного із загальнонаціональних каналів.

За словами Гройсмана, сьогодні державі важливо утримати ситуацію, не допустити дефолту, який однозначно стане причиною глибокої і тривалої кризи. Для цього потрібно виконати певні внутрішні завдання і посилити співпрацю з кредиторами - Міжнародним валютним фондом, Світовим банком і фінансовими інститутами Євросоюзу.

Одним із таких внутрішніх завдань Гройсман назвав допомогу місцевому самоврядуванню і відхід від політики централізації коштів, а також посилення соціального захисту, які через карантин позбавлені заробітку.

"Ключові позиції бюджету - акумуляція ресурсів для боротьби з коронавірусом, забезпечення стабільності національної валюти, мінімізація наслідків світової економічної кризи, а також соціальний аспект, - сказав екс-прем'єр-міністр.

"Я запропонував, щоб людям, які втратили роботу, організували державну підтримку на рівні мінімальної зарплати. Ресурси для цього є. Індексація пенсій - вона буде десь у травні, хоча повинна була відбутися 1 березня. Я підкреслюю - не треба відтягувати! По місцевим бюджетам - їх треба підтримати, а не забирати у них гроші!", - підкреслив Гройсман.

Крім того він зазначив, що поки обсяг золотовалютних резервів становить близько $ 25 млрд. "І це кошти, які можна використовувати для насичення економіки", - підкреслив політик.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА