15:53 01.12.2019

Виведення Кривоноса зі складу ряду міжвідомчих комісій і груп не має політичної складової, стверджують в РНБО

2 хв читати
Виведення Кривоноса зі складу ряду міжвідомчих комісій і груп не має політичної складової, стверджують в РНБО

У Раді національної безпеки і оборони України наголошують, що Сергій Кривонос залишається заступником секретаря РНБО, а його виведення п'ятничним указом президента зі складу низки міжвідомчих комісій та груп пов'язано з перерозподілом функціональних обов'язків.

"Його виведення із складу низки міжвідомчих комісій та груп пов'язано з перерозподілом функціональних обов'язків, і є робочим процесом, який не має ніякої політичної складової", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в неділю на сайті РНБО.

Також у Раді зазначають, що Кривонос є прикомандированим до Апарату РНБО з Міністерства оборони, "і може бути повернутий у розпорядження міністра оборони України відповідно до поставлених завдань".

Як повідомлялося, 8 листопада Кривонос заявив, що секретар РНБО Олексій Данилов не бачить його у своїй команді і вирішити це питання зможе тільки Зеленський. "Як буде далі? Чесно скажу, враховуючи позицію секретаря РНБО, який не бачить мене в РНБО... Я відповів пану Данилову, що прерогатива призначення заступника і секретаря належить президенту, тому я сподіваюся на швидку зустріч з президентом, щоб розставити всі крапки над "і" і просто запитати: чи потрібен я на цій посаді. Я готовий відзвітувати, що зроблено і що ми плануємо зробити", - сказав Кривонос.

Він наголосив, що, як військова людина, на будь-якому місці, де це необхідно, виконуватиме свою роботу щодо захисту української держави.

За словами Кривоноса, роль Ради національної безпеки і оборони необхідно значно посилити. Він наголосив, що, передусім треба підняти рівень відповідальності і працездатності. Кривонос вважає, що за останні три-чотири місяці позитивний рівень сприйняття РНБО в суспільстві був втрачений. "Один (секретар РНБО Олександр Данилюк – ІФ) пішов у відставку, інший прийшов - починає організовувати нову команду...певні призначення... радників, крім негативу в суспільстві нічого не мають", - сказав він.

29 листопада президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив заступника секретаря РНБО Кривоноса від виконання обов'язків голови міжвідомчої робгрупи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави та вивів його зі складу Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА