07:29 20.10.2019

Джонсон, який наполягає на Brexit 31 жовтня, зіткнувся в Палаті громад з жорсткою опозицією

3 хв читати
Джонсон, який наполягає на Brexit 31 жовтня, зіткнувся в Палаті громад з жорсткою опозицією

Жорстким протистоянням депутатів палати громад британського парламенту і прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона супроводжувалися слухання в нижній палаті британського парламенту за оновленою угодою з ЄС щодо Brexit.

Оскільки Джонсон наполягав на тому, що всіма силами буде домагатися виходу країни з ЄС 31 жовтня, депутати зажадали від нього вимагати від Брюсселя відстрочку.

Поправку, що передбачає цей захід, відому як "поправка Летвіна" за прізвищем члена Палати громад Олівера Летвіна, котрий запропонував її, схвалили 322 депутати, проти висловилися 306 осіб.

Крім того, як повідомляє британська газета "Гардіан", Палата громад вимагає від прем'єр-міністра до 23:00 суботи направити в ЄС запит про відстрочення Brexit (01:00 за київським часом в неділю).

Реагуючи на ці кроки парламентаріїв, Джонсон заявив: "Я не буду обговорювати з ЄС відстрочку, і ніякий закон не змусить мене зробити це. Я буду робити все, що можу, щоб Brexit відбувся 31 жовтня".

Він також заявив, що протягом наступного тижня британський уряд підготує проект законодавства, необхідний для виходу країни з ЄС.

Така позиція британського прем'єра викликала різку реакцію низки парламентаріїв, зокрема лідера Шотландської національної партії Яна Блекфорда. "Прем'єр думає, що він вище закону. Прем'єр-міністре, вас чекає суд", - сказав він.

Раніше Блекфорд розкритикував оновлену угоду з ЄС, підкресливши, що вона не бере до уваги інтереси Шотландії.

"Його (британського прем'єра Бориса Джонсона) і його наближених на Даунінг-стрит, 10 не цікавить Шотландія", - сказав Блекфорд, виступаючи в Палаті громад.

"Прем'єр-міністр чітко показав, що він не зацікавлений в будь-яких серйозних дискусіях з Шотландською національної партією або шотландським урядом", - додав він.

Блекфорд зазначив: "Ми підтримали б будь-який мандат, який передбачає зближення з ЄС, збереження єдиного ринку, митного союзу, або просто залишилися б разом з ЄС".

Лідер британських лейбористів Джеремі Корбін назвав оновлену угоду щодо Brexit гіршою порівняно з тією, яку пропонувала попередній прем'єр Тереза Мей.

"Він (британський прем'єр) переглянув угоду про вихід (Великої Британії з ЄС) і зробив її ще гіршою", - сказав Корбін.

Він назвав цю угоду зрадою, зазначивши, що вона стане катастрофою для британського робітничого класу.

У зв'язку зі складною ситуацією лідер Палати громад британського парламенту Джейкоб Ріс-Могг оголосив про те, що уряд країни відкладає до понеділка голосування за оновленою угодою з Брюсселем про вихід з ЄС.

Британський парламент в суботу повинен був провести голосування за оновленою угодою про Brexit, укладеною між Великою Британією і Європейським союзом 17 жовтня.

Для того, щоб ратифікувати угоду, прем'єру Великої Британії Борису Джонсону потрібно домогтися підтримки більшості.

Ситуація ускладнюється тим, що у Джонсона зараз немає більшості в парламенті, і йому потрібна підтримка хоча б частини опозиції.

Так як в парламенті присутні і голосують 639 членів з 650, Джонсону потрібно заручитися підтримкою 320 голосів, щоб вихід Великої Британії з Євросоюзу відбувся.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА