15:10 15.10.2019

Проведення будь-яких дій з обрання нового судді Конституційного Суду наразі неможливе - Разумков

2 хв читати
Проведення будь-яких дій з обрання нового судді Конституційного Суду наразі неможливе - Разумков

Будь-які кроки, спрямовані на обрання нового судді Конституційного Суду України, наразі неможливі, вважає голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Станом на сьогодні, я думаю, що це неможливо (перезавантаження складу Конституційного Суду - ІФ). Оскільки було рішення суду, і він (Станіслав Шевчук - ІФ) був відновлений на роботі, проведення будь-яких дій з обрання нового судді Конституційного Суду поки що неможливе, тому дивитимемося, як розвиватимуться події", - сказав Разумков журналістам у кулуарах Верховної Ради у вівторок.

Як повідомлялося, 14 травня Станіслава Шевчука, який був на той час головою Конституційного Суду України, було звільнено з посади судді КС на підставі п. 3 ст. 21 закону України "Про Конституційний Суд України". Того самого дня головою КС було обрано Наталію Шапталу.

21 травня Шевчук звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про визнання його звільнення незаконним.

17 вересня КС на спеціальному пленарному засіданні звільнив голову суду Шапталу з посади судді цього суду, а також обрав нового голову КС та заступника голови, яким стали судді Олександр Тупицький та Сергій Головатий відповідно.

4 жовтня ОАСК відновив провадження у справі за позовом про звільнення Шевчука з посади судді КС і призначив на 7 жовтня підготовче засідання у справі. Як зазначила прес-служба ОАСК, раніше суд зупинив провадження у справі до вирішення заяви про відвід судді, яку подали представники відповідача. Вивчивши цю заяву, суд дійшов висновку про її необґрунтованість і постановив відмовити в її задоволенні.

11 жовтня ОАСК на засіданні відновив Шевчука на посаді судді Конституційного Суду України, про що повідомив колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов.

15 жовтня джерело повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що Конституційний Суд розгляне заяву Шевчука щодо виконання рішення суду про відновлення його на посаді голови КС на засіданні, і судді шляхом голосування ухвалять рішення. Водночас співрозмовник агентства не уточнив, коли саме судді КС розглянуть заяву Шевчука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА