22:47 29.08.2019

Рябошапка планує переатестувати прокурорів із залученням "зовнішніх спостерігачів" в рамках "перезавантаження системи"

2 хв читати
Рябошапка планує переатестувати прокурорів із залученням "зовнішніх спостерігачів" в рамках "перезавантаження системи"

Претендент на посаду генерального прокурора України Руслан Рябошапка заявляє, що в разі свого призначення має намір організувати переатестацію в органах прокуратури, а від Верховної Ради очікує прийняття закону, який дозволить запустити процедуру проведення конкурсів на зайняття посад.

"Дві важливі речі. Перша - перезавантаження прокуратури, не тільки зміна назви "Генеральна прокуратура" на "Офіс генерального прокурора"- повне перезавантаження системи. І другий напрям - Генеральна прокуратура повинна стати центром, єдиним органом в державі, який веде політику боротьби зі злочинністю", - сказав він журналістам у кулуарах парламенту в четвер пізно ввечері перед голосуванням за його призначення генпрокурором.

На питання агентства "Інтерфакс-Україна", які у нього будуть прохання до парламенту в сфері майбутньої діяльності, Рябошапка заявив: "Законопроект, який відкриє можливість розпочати проведення конкурсів, переатестації прокурорів, дозволить запустити нову кров, нових професіоналів в систему".

За його словами, для переатестації буде сформована система атестаційних комісій, оскільки одна така комісія не впорається з переатестацією понад 11 тисяч прокурорів.

"Можливий механізм, який дуже схожий, це переатестація Патрульної поліції або набір до Патрульної поліції. Буде кілька комісій. До роботи комісій обов'язково будуть залучені зовнішні спостерігачі", - пояснив Рябошапка.

Крім того, говорячи про свої пріоритети в разі призначення генпрокурором, він зазначив, що повинні бути встановлені пріоритети, що є найбільшою загрозою в питанні злочинності, і прокуратура повинна координувати діяльність інших правоохоронних органів з тим, щоб ці пріоритети були реалізовані.

Разом з тим Рябошапка звернув увагу на питання резонансних кримінальних проваджень.

"Я не можу гарантувати, що вони будуть розслідувані, справи будуть доведені до обвинувальних або виправдувальних вироків. Але я зроблю все, щоб вони були пріоритетом у порядку денному роботи нової прокуратури", - запевнив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА