21:26 06.07.2019

Порошенко: Росія зобов'язана негайно повернути наших моряків

2 хв читати
Порошенко: Росія зобов'язана негайно повернути наших моряків

Росія зобов'язана видати українських моряків, захоплених у полон поблизу Керченської протоки, негайно і без будь-яких додаткових умов, заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко під час зустрічі з жителями міста Надвірної на Прикарпатті, повідомляє прес-служба "Європейської солідарності".

"Відповідно до директив, які були підписані мною як президентом України, МЗС пішов в арбітраж з питань свободи судноплавства в місті Гамбург. Україна виграла процес проти Росії, і суд зобов'язав Росію видати наших моряків без будь-яких умов, тому що вони не підпадають під юрисдикцію Російської Федерації. Російська Федерація була визнана агресором в Керченській протоці", - нагадав Порошенко.

Порошенко зазначив, що всі українські військовополонені з першого ж дня відмовились визнати юрисдикцію Росії і продовжують чинити опір кремлівському режиму. "Їх треба було вмовляти: всі 24 тримаються, не визнають юрисдикцію, відмовляються давати будь-які свідчення слідству і міцно тримають українську оборону, - зазначив лідер "Європейської солідарності".

Порошенко подякував отцю Андрія Ейдера, запевнивши, що команда "Європейської солідарності" сприятиме звільненню українських моряків з полону.

"Ніколи українці не стануть на коліна перед ворогом, як би важко не було в російських в'язницях - ніколи вони не зрадять Україну. Ніколи вони не визнають Крим російським. Ніколи вони не зрадять присязі, тому що так Андрія виховував батько ... Ми виграли суд, ми виграли бій. І я не сумніваюся, що найближчим часом наші хлопці будуть вдома", - підсумував Порошенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА