18:59 04.07.2019

У "Слузі народу" озвучили перші кроки до завершення війни на Донбасі

3 хв читати
У "Слузі народу" озвучили перші кроки до завершення війни на Донбасі

У врегулюванні конфлікту на Донбасі зацікавлені не всі політичні сили, і це буде важкий і нешвидкий процес, заявляє голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

"Шапкозакиданням, на відміну від багатьох інших, ми не займатимемося. Говорити, що проблему може бути розв'язано завтра, - це неправда. Треба бути відвертим і перед собою, і перед українським суспільством, це важкий процес. Найстрашніше, що не всі в цьому процесі хочуть реального врегулювання", - заявив Разумков під час круглого столу на тему "Нова політика на Донбасі. Відродження. Розвиток. Стабільність".

Він зазначив, що важливим аспектом у питанні повернення Донбасу є інформаційна політика. "Ключовим видом озброєння в цій війні є інформація, яка вражає чи не сильніше, ніж кулі, снаряди або міни... Уся інформація, яку отримують жителі Донецької області, найчастіше виходить із російських телеканалів. Нам потрібно повернути цих людей ментально, а потім зайнятися економічним розвитком територій. Тому що головне в державі - це наші люди. Території - це важливо, але території без людей – це лише території", - наголосив Разумков.

У свою чергу кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу", керівник "Зе! Команди" в Донецькій області Володимир Воронов зазначив, що створення спільної платформи "Нова політика на Донбасі" допоможе розпочати діалог між владою і громадянами, що проживають на окупованих територіях.

"Найстрашніше, що люди звикають жити у війні. Тому швидкого врегулювання конфлікту бути не може, і, на жаль, формули рішення, яке задовольнило б усіх громадян, немає. Нам треба працювати на двох важливих напрямах - підтримувати ідею створення платформи з урегулювання конфлікту на Донбасі та сформувати спеціальний комітет у Верховній Раді з реінтеграції окупованих територій", - сказав він.

При цьому кандидат у нардепи зазначив, що партія "Слуга народу" створила робочий комітет з реінтеграції окупованих територій, який шукає єдине погоджене рішення для припинення війни. "Є багато напрацьованих ідей і проектів. Тому ми починаємо цей серйозний діалог із громадянами. Ми сподіваємося, що платформа стане тим майданчиком, де всі ідеї щодо врегулювання конфлікту буде погоджено", - додав Воронов.

Кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу" і радник команди Зеленського Микита Потураєв зазначив, що люди на непідконтрольних територіях чують російську пропаганду і не можуть реально оцінити стан справ. "На жаль, на окупованих територіях люди чують Путіна, а нас чують погано. Нашим громадянам доводиться докладати надзусиль, щоб отримати достовірну інформацію. Це пов'язано з тим, що там заблоковане наше мовлення, перекриті шляхи донесення інформації щодо вільної України", - зазначив він.

"Саме тому ми маємо вести проактивну інформаційну політику, необхідно чути одне одного, щоб нарешті розпочати діалог. Люди, які вимушені проживати на окупованих територіях, - це наші люди, українці. Ми не вважаємо їх сепаратистами. Ми називаємо речі своїми іменами: маріонеток Путіна - маріонетками Путіна, російських найманців - російськими найманцями", - резюмував Потураєв.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА