15:36 06.06.2019

Порошенко розцінює як спробу капітуляції вчорашні заяви в Мінську й очікує від політсил їхніх позицій

2 хв читати
Порошенко розцінює як спробу капітуляції вчорашні заяви в Мінську й очікує від політсил їхніх позицій

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко закликає політичні сили країни висловити своє ставлення до останніх заяв про припинення економічної блокади ОРДЛО і припинення вогню у відповідь на атаки противника.

"Я закликаю всі політичні сили чітко визначитися з позицією і щодо капітуляції, і щодо європейської інтеграції для того, щоб не намагатися приховати дуже небезпечний намір капітуляції, який сьогодні, на жаль, загрожує нашій державі", - сказав Порошенко на брифінгу в четвер у Києві, коментуючи заяви, що пролунали напередодні на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Він висловив побоювання з огляду на можливе скасування рішення Ради національної безпеки та оборони України, "якщо це входило в директиви президента Зеленського, є кардинально шкідливим і дуже схоже на капітуляцію".

За його словами, в питанні врегулювання ситуації на сході України необхідно чітко дотримуватися тих "червоних ліній", які перетинати не можна.

Як повідомлялося, напередодні відбулося засідання ТКГ у Мінську. Кучма повідомив, що ТКГ обговорювала проблеми безпеки. Однією з домовленостей стало зазначення не лише моменту початку "режиму тиші", а й механізму його впровадження. "Сьогодні ми перед усім світом маємо показати, що хочемо цього "режиму тиші". Має бути записано, щоб не стріляти у відповідь, також необхідна заборона на обстріл цивільних об'єктів - шкіл, дитячих садків. До 19 червня група повинна розробити пропозиції. Ми маємо 19-го їх затвердити", - наводяться слова Кучми на сайті президента України Володимира Зеленського.

У свою чергу спецпредставник ОБСЄ в ТКГ з урегулювання ситуації на сході України Мартін Зайдік розповів журналістам про пропозицію Кучми зняти економічну блокаду з окупованих територій Донбасу. За його словами, це "буде на розгляді в економічній підгрупі наступного разу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА