08:13 06.03.2019

Клімкін: РФ крок за кроком зруйнувала все, з чого складалася система нерозповсюдження та контролю над озброєнням

2 хв читати
Клімкін: РФ крок за кроком зруйнувала все, з чого складалася система нерозповсюдження та контролю над озброєнням

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що рішення США про вихід з Договору між СРСР і США про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) обґрунтоване і відповідає сьогоднішньому стану безпеки в світі.

"Я вважаю рішення США про вихід з Договору між СРСР і США про ліквідацію ракет середньої дальності і меншої дальності (ДРСМД) абсолютно виправданим, обґрунтованим і відповідним сьогоднішньому стану безпеки, як на Європейському континенті, так і в світі в цілому," - написав П. Клімкін на своїй офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок ввечері.

За словами міністра, він вважав, що ДРСМД є однією з основ глобальної стабільності в майбутньому.

"РФ крок за кроком зруйнувала все, з чого складалася система нерозповсюдження та контролю над озброєннями. Спочатку це був Договір про звичайні збройні сили в Європі. До речі, якщо б він досі діяв, то Росії було б набагато складніше здійснювати військову агресію проти України і мілітаризувати Крим,"- зазначив міністр.

П. Клімкін наголосив, що Україна неухильно дотримувалася положень Договору, брала активну участь у засіданнях Спільної контрольної комісії, яка скликалася США після тринадцятирічної перерви в 2016 та 2017 років роках у зв'язку з системними порушеннями РФ його положень.

"Ми спільно з США заявили, що розробка і випробування Росією балістичної ракети РС-26 "Рубіж" на дальність близько 2200 км, а також розширення бойових можливостей оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер-М" суперечить Договору. Особливе занепокоєння викликає те, що цей ракетний комплекс був зафіксований під час військових навчань на окупованій території України в АРК,"- розповів міністр закордонних справ України.

Міністр закордонних справ України зазначив, що Україна завжди була відповідальним і послідовним партнером у сфері нерозповсюдження озброєнь.

"Ми залишаємо за собою право створювати всі види озброєнь, необхідні для захисту України і її національної безпеки. Адже в новій глобальній політиці безпеки ми повинні реалізувати всі можливості для захисту України," - підсумував П. Клімкін.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА