12:16 19.12.2018

Волкер готовий зустрітися із Сурковим, якщо РФ покаже готовність звільнити українських моряків

2 хв читати
Волкер готовий зустрітися із Сурковим, якщо РФ покаже готовність звільнити українських моряків

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер розповів на зустрічі з народними депутатами України, що скасував зустріч із помічником президента РФ Владиславом Сурковим, оскільки від Москви не було сигналів про готовність звільнити українських моряків, захоплених у полон у Керченській протоці, повідомила нардеп, голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко.

"Волкер розповів, що скасував свою зустріч із Сурковим, і сподівається, що в новому році буде прогресивніший підхід із боку Росії, а не відсутність будь-яких кроків із боку Кремля щодо миротворчої місії та звільнення українських заручників", - сказала Г.Гопко журналістам у середу за підсумками зустрічі з К.Волкером у Києві.

"Він сказав, що президент Трамп (президент США Дональд Трамп - ІФ) скасував зустріч (із президентом РФ Володимиром Путіним - ІФ) під час саміту "Великої двадцятки", оскільки не побачив із російського боку ніякого прогресу у звільненні моряків, які є військовополоненими. Потому потреби зустрічатися не було", - розповіла нардеп.

За словами Г.Гопко, спецпредставник США також запевнив, що якщо російська сторона продемонструє готовність до зрушень у звільненні українських моряків, із січня наступного року можна домовлятися про зустріч із В.Сурковим.

Нардеп зазначила, що К.Волкер може зустрітися з помічником президента РФ, "якщо будуть сигнали з боку РФ, що вони готові звільняти українських моряків, говорити про прогрес у питанні введення миротворчої місії на Донбасі".

Г.Гопко також повідомила, що народні депутати подякували США в особі К.Волкера за останні резолюції, затверджені в Конгресі: про визнання Голодомору геноцидом, щодо недопустимості запуску газопроводу "Північний потік-2" та у зв'язку з мілітаризацією Росією Азовського моря.

За словами голови парламентського комітету, під час зустрічі обговорили також питання кіберзахисту майбутніх виборів в Україні, зміну виборчого законодавства з тим, щоб забезпечити вибори, які відповідатимуть стандартам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА