17:25 16.10.2018

Рада не дала згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа з "Опоблоку" Колеснікова

2 хв читати
Рада не дала згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа з "Опоблоку" Колеснікова

 Верховна Рада не підтримала часткове позбавлення недоторканності народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Дмитра Колеснікова.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за надання згоди на притягнення парламентарія до кримінальної відповідальності проголосували 163 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок за 226 мінімально необхідних голосів.

Згідно з інформацією генерального прокурора Юрія Луценка, Дмитро Колєсніков зловжив службовим становищем, коли був головою Агентства держмайна України. Тоді було змінено цільове призначення двох корпусів держпідприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Осади" у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв. м. Ці корпуси були виведені з цілісного майнового комплексу і, за словами Ю.Луценка, у наслідку стала можливою приватизація цих об'єктів.

"Питання фактичного знищення оборонного підприємства, яке мало б забезпечувати нашу армію ракетами (до РСЗВ - ІФ) "Смерч", "Ураган". Але не може цього робити через безвідповідальні дії керівництва управляючого Агентства, що призвело до часткової приватизації промислового комплексу, знищення промислового потенціалу", - сказав генпрокурор.

Він зазначив, що згідно з рішенням Кабінету Міністрів України від 2004 року це підприємство має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, тому воно не могло бути відчужене.

"Навіть маленька "зрада", спочатку акуратно обкладена паперами, рано чи пізно в критичні моменти проявляється. І сьогоднішній розгляд про це - про зраду своєї країни", - додав Ю.Луценко.

За інформацією генпрокурора, наразі корпуси підприємства повернуто у держвласність, там тривають роботи із відновлення виробництва.

Подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Д.Колеснікова генпрокурор вніс до парламенту повторно 18 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА