08:44 01.06.2018

Абрамович відмовився від британської інвестиційної візи

2 хв читати
Абрамович відмовився від британської інвестиційної візи

Мільярдер Роман Абрамович відкликав заявку на отримання британської інвестиційної візи, повідомляє The Sun з посиланням на джерела. Вона виявилася йому не потрібна після отримання ізраїльського паспорта.

Британська інвестиційна віза видається іноземним громадянам, які готові інвестувати в економіку Великої Британії більш £ 2 млн (понад $ 2,66 млн). Ця віза дає право на шестимісячне перебування в країні, протягом цього терміну власник візи може працювати.

Про проблеми Абрамовича з отриманням британської візи стало відомо 20 травня. Візу, термін дії якої закінчився за три тижні до спроби в'їзду в країну, мільярдерові не продовжили. Через це він не зміг потрапити на фінал Кубка Англії, в якому брав участь належний йому футбольний клуб "Челсі", який отримав перемогу над "Манчестер Юнайтед".

Британські ЗМІ, в тому числі The Guardian, пояснили ситуацію зміною правил оформлення візи: тепер Лондон вимагає від інвесторів на тільки грошових вливань, але і пояснення історії походження коштів. Влада Британії не коментувала ситуацію з Абрамовичем, проте підтвердила, що "деякі" інвестори можуть не отримати візу за новими правилами.

Незабаром після цього ізраїльська газета Israel Hayom з посиланням на джерела повідомила про підготовлюваний переїзд Абрамовича до Ізраїлю для отримання паспорта цієї країни. Дані видання підтвердилися: 28 мая стало відомо про приліт мільярдера в Ізраїль і отримання ним паспорта.

Громадянство Ізраїлю дає право на шестимісячне безвізове перебування у Великій Британії. Однак у британському уряді особливо підкреслили, що за правилами перебування ізраїльтян, працювати в Великій Британії і вести підприємницьку діяльність Абрамович не зможе.

Незабаром після вирішення ситуації з громадянством Абрамовича, клуб "Челсі", який належить йому, заморозив будівництво нового стадіону в Великій Британії. У повідомленні клубу причиною такого кроку названо "несприятливий інвестиційний клімат".

За оцінками Forbes, статки Романа Абрамовича становлять $ 10,8 млрд. У рейтингу найбагатших бізнесменів Росії в 2018 році він займає 11-е місце.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА