15:22 09.04.2018

Назарбаєв назвав "вимогою часу" введення в школах Казахстану навчання англійською мовою

2 хв читати
Назарбаєв назвав "вимогою часу" введення в школах Казахстану навчання англійською мовою

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв вважає своєчасними реформи, що здійснюються в системі освіти країни, зокрема введення викладання шкільних предметів англійською мовою.

"Навчання предметів англійською мовою буде здійснюватися в старших класах. Не навчивши дітей англійської мови зараз, в майбутньому ми не зможемо здійснювати повноцінну підготовку кадрів. Це - вимога часу, до якої батьки мають поставитися з розумінням. При цьому не можна забувати і про вивчення казахської мови", - сказав на зустрічі з міністром освіти і науки Ерланом Сагадієвим президент, слова якого наводяться в повідомленні його прес-служби.

За інформацією прес-служби, під час зустрічі міністр представив президенту звіт про перебіг реалізації держпрограми розвитку освіти і науки на 2016-2019 роки, а також інформацію про хід підготовки вчителів для ведення окремих предметів англійською мовою.

"У 2016 році викладання англійською здійснювали лише 2 тис. учителів. Минулого року заявки на проходження відповідних курсів подали 11,5 тис. осіб, з них близько 3 тис. завершили курс і почали викладати. 8 тис. продовжили своє навчання і переходять на необхідний рівень. Таким чином, в 2019 році 13,5 тис. шкільних викладачів почнуть навчати чотирьох предметів англійською мовою, - сказав Е Сагадієв.

Міністр доповів і про проміжні результати роботи щодо вдосконалення системи дошкільної освіти. За його даними, в 2018 році охоплення дітей дошкільною освітою становитиме 95%. Показника буде досягнуто за рахунок будівництва приватних дитячих садочків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА