20:42 20.12.2017

Білорусь пояснила своє голосування в ГА ООН проти української резолюції про права людини в Криму

2 хв читати
Білорусь пояснила своє голосування в ГА ООН проти української резолюції про права людини в Криму

У МЗС Білорусі пояснили, чому проголосували проти прийнятої на Генеральній Асамблеї ООН української резолюції "Положення в області прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь".

"Білорусь завжди голосувала проти будь-яких країнових резолюцій. Це наша принципова позиція. Ми на власному досвіді знаємо, що таке спроби штучної політизації, роздування проблем, яких в реальності немає в суспільстві і державі. Більше того, ми вважаємо, що Генеральна Асамблея ООН - не місце для обговорення і прийняття подібних країнових документів", - зазначив в середу заступник начальника управління інформації МЗС Білорусі Андрій Шупляк, коментуючи заяви українських політиків про голосування Білорусі.

Саме тому, нагадав А.Шупляк, Білорусь свого часу запропонувала взагалі зняти з голосування в ООН весь пакет країнових резолюцій. "На жаль, ця пропозиція не пройшла, і на додачу до всього ми піддалися остракізму з боку деяких сильних світу всього", - зауважив він.

Представник МЗС Білорусі підкреслив, що голосування проти країнових резолюцій "не свідчення бездушності Білорусі до заклопотаності їх ініціаторів".

"Наше голосування проти цього інструменту - спроба привернути увагу до його не тільки неефективності, але до його руйнівності. Без наполегливого ​​пошуку шляхів і можливостей до зближення позицій, за рамками обвинувальних резолюцій, вирішення існуючих проблем не знайти", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 19 грудня Генеральна асамблея ООН підтримала резолюцію "Положення в області прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь" (A / C.3 / 72 / L.42), ініційовану українською делегацією. Згідно з результатами голосування, підтримали українську резолюцію 70 держав, проти проголосували 26, утримались 76 делегатів.

Білорусь була в числі країн, які проголосували проти цієї резолюції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА