16:26 27.09.2017

А.Геращенко ініціює звернення до Порошенка щодо відставки начальника Генштабу

2 хв читати
А.Геращенко ініціює звернення до Порошенка щодо відставки начальника Генштабу

Народний депутат із фракції "Народний фронт", радник глави МВС Антон Геращенко ініціює розгляд на комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони питання про звернення до президента України Петра Порошенка з пропозицією відправити у відставку главу Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка та його заступника, відповідального за безпеку військових складів.

"Те, що відбулося вчора на складі боєприпасів у Калинівці - це військова катастрофа, відповідальність за яку має понести не "фунт" і не "стрілочник", а глава Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко та його заступник, який відповідає за збереження військових складів", - написав А.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Він зазначив, що стратегічний склад боєприпасів, які "могли бути обвалені на голову ворога і використані для захисту нашої країни від агресора, слідом за Балаклійським та Сватівським військовими складами, перетворився в ніщо через тотальну безкарності вищого військового керівництва Збройних сил України".

"Місце Віктора Муженка має посісти молодий і відповідальний офіцер Збройних сил, який має очолити процес справжньої, а не фейковий реформи нашої армії і флоту", - заявив нардеп.

"Виступаю з пропозицією до комітету з питань національної безпеки і оборони на найближчому засіданні розглянути питання про звернення до верховного головнокомандувача президента України Петра Порошенка з пропозицією відправити у відставку главу Генерального штабу Віктора Муженко та його заступника, відповідального за збереження і безпеку військових складів", - написав А.Геращенко.

Також він пропонує, щоб члени парламентського комітету з питань нацбезпеки здійснили перевірку дотримання заходів безпеки інших військових складів.

"Також пропоную заслухати, за участю ЗМІ, звіт про використання 300 млн грн, виділених Верховною Радою, в бюджеті-2017 Генеральному штабу на гарантування безпеки і збереження військових складів. Судячи з усього, ці гроші, як зазвичай, пішли, як вода в пісок", - написав нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА