15:13 31.07.2017

ОРЛО хоче обміну кадрового російського військового Агєєва. Позиція Києва - це військовий злочинець

2 хв читати
ОРЛО хоче обміну кадрового російського військового Агєєва. Позиція Києва - це військовий злочинець

Представники окремих районів Луганської області (ОРЛО) включили до списку для обміну заручників затриманого українською стороною в Луганській області російського військовослужбовця Віктора Агєєва, але представники Києва наполягають, що він є військовим злочинцем, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"ОРДЛО включили до своїх вимог про звільнення російського "потєряшку", кадрового військового російської армії Агєєва, нібито це "ополченець". Тут позиція України однозначна - це військовий злочинець. Ми очікуємо, що влада РФ визнає його присутність в Україні, суд має визначити міру його злочину, світ має знати деталі злочину, тому що це факти російської військової присутності на Донбасі", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок після скайп-конференції гуманітарної підгрупи тристоронньої і контактної групи із мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Водночас, за її словами, представники ОРДО погодилися виключити зі списку осіб, яких вони вимагають звільнити, "два десятки кримінальних злочинців, які не мають жодного відношення до подій на Донбасі".

"Це важливий і конструктивний момент. Але ОРДЛО при цьому продовжують вимагати амністії та звільнення ще 45 осіб, які не мають відношення до конфлікту, але які скоїли тяжкі злочини -"беркутівців", які розстрілювали "Небесну сотню", організаторів терактів в Одесі і Харкові", - написала вона.

І.Геращенко зазначила, що такий шантаж є неприпустимим. За її словами, українська сторона заради звільнення українських заручників готова до компромісу щодо звільнення та передачі іншій стороні тих, хто підпадає під дію Мінських угод і де це дозволяє українське законодавство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА