17:37 06.10.2016

Група радників з підтримки реформ в Україні напрацювала свої пропозиції і виступає за зміни шляхом законопроектів

2 хв читати
Група радників з підтримки реформ в Україні напрацювала свої пропозиції і виступає за зміни шляхом законопроектів

Стратегічна група радників з підтримки реформ в Україні напрацювала свої пропозиції щодо проведення головних змін у країні.

"Ми сконцентрувалися на пакеті реформ, і це наш продукт", - сказав співзасновник Стратегічної групи Лешек Бальцерович на брифінгу в четвер у Києві.

За його словами, в Україні потрібно прискорити реформи, оскільки через 2,5 року відбудуться президентські вибори. "І якщо цей пакет буде схвалений, тоді ефект з'явиться перед виборами. Ставки величезні, тому що в цьому році в Україні починається економічне зростання. Він поки що повільний і від проведення реформ у країні залежить, чи буде це зростання продовженой або прискорено", - наголосив він.

Л. Бальцерович зазначив, що сьогодні в Україні важливо продовжити реформи для зміцнення економічної стабільності, податкової системи, а також структурні реформи, приватизацію, дерегуляцію, деолігархізацію та інші.

У свою чергу інший співзасновник Стратегічної групи радників Іван Міклош додав, що група визначила, які головні цілі треба досягнути в Україні. "Дуже важливо поліпшити структуру та процедури в державному апараті. Одна з найбільш головних проблем – це відсутність належної співпраці парламенту і уряду для прискорення просування реформ", - сказав він.

За його словами, в 2015 році лише третина (37%) державних пропозицій через законопроекти були підтримані в парламенті. "Це необхідно змінити. Доки не буде більш ефективної підтримки законопроектів, неможливо прискорити реформи. Адже більшість реформ мають бути зроблені через нові законопроекти", - сказав І. Міклош.

Він також зазначив, що саме прискорення реформ є найефективнішим шляхом викорінення корупції в країні. "Йдеться про прискорення реформ як у лібералізації, дерегуляції та приватизації", - наголосив він.

За словами І. Міклоша, ситуація з макроекономічною стабільністю в Україні дуже тендітна і потрібно продовжувати вживати заходів у цьому напрямі, адже від цього залежить економічне зростання та поліпшення якості життя українців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА