17:35 22.08.2016

"Оппоблок" вимагає від влади відмовитися від ідеї секвестру держбюджету України та скасувати підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги

2 хв читати
"Оппоблок" вимагає від влади відмовитися від ідеї секвестру держбюджету України та скасувати підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги

Заяви представників влади про можливий секвестр державного бюджету України на 2016 р. свідчать про те, що раніше влада публікувала недостовірні дані про перевиконання бюджету та відновлення економіки, заявляють у політичній партії "Опозиційний блок".

"Секвестр бюджету можливий тільки у тому випадку, якщо план з доходів недовиконаний на 15%. Це означає, що "діра" у бюджеті становить понад 50 млрд грн і очікуваний транш МВФ, навіть якщо він буде отриманий, повністю піде в бюджет, цю "дірку" не закриє. Секвестр - це подальше зниження і без того низьких соціальних стандартів. Саме до цього влада зараз готує населення", - йдеться в заяві політсили, оприлюдненій у понеділок.

В "Опозиційному блоці" наголосили, що влада зобов'язана припинити прикривати свої економічні провали війною та відсутністю грошей МВФ. "Бюджет-2016 уже зараз є самим антисоціальним за всі 25 років незалежної України. Рівень зарплат і пенсій не відповідає інфляції, скорочено або скасовано більшість пільг для найбільш незахищених громадян, держава відмовилася фінансувати значну частину закладів освіти і культури. У таких умовах пропонований секвестр бюджету буде злочином проти країни та її громадян", - йдеться в заяві.

У політсилі також висловили переконання, що неотримання чергового транша МВФ не може бути приводом для секвестру.

"Опозиційний блок" ще в січні зареєстрував у парламенті реальний варіант бюджету 2016 року, підготовлений на основі експертних висновків. У ньому переконливо показано, що бюджет може бути виконаний і перевиконаний без кредиту МВФ. Найпарадоксальніше в тому, що за обіцянку транша МВФ українці вже заплатили високу ціну у вигляді підвищених податків та непідйомних тарифів на житлово-комунальні послуги", - заявили в партії.

З огляду на відсутність надходження чергового траншу від МВФ протягом року в політсилі висунули до влади вимогу скасувати всі підвищення тарифів та знизити податки.

"Опозиційний блок" вимагає від влади відмовитися від будь-яких планів щодо скорочення бюджету. Не можна перекладати свої проблеми на плечі людей. Якщо влада не може виконувати свої обов'язки перед громадянами, вона має піти. Країною мають керувати професіонали, які здатні забезпечити людям гідне життя", - зробили висновок у партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА