12:49 23.06.2016

Порошенко і Нуланд обговорили порядок денний майбутніх переговорів президентів України та США у Варшаві

2 хв читати
Порошенко і Нуланд обговорили порядок денний майбутніх переговорів президентів України та США у Варшаві

Президент України Петро Порошенко і помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд обговорили в середу, 22 червня, в Києві порядок денний майбутньої зустрічі глави Української держави та президента США Барака Обами на саміті у Варшаві.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер у прес-службі Адміністрації президента, відповідаючи на запитання щодо суті цієї зустрічі, ця бесіда була незапланована.

"Петро Порошенко провів бесіду з Вікторією Нуланд під час її переговорів із заступником голови Адміністрації президента Костянтином Єлісєєвим. Ця зустріч була незапланованою і була присвячена погодженню порядку денного майбутньої зустрічі лідерів України та США, а також координації зусиль із продовження тиску на Росію для виконання нею безпеки умов Мінських домовленостей", - розповіли в АП.

Раніше посольство США в Україні повідомило, що В.Нуланд і старші керівники управлінь Ради національної безпеки США Чарльз Купчан і Селест Волендер 22 червня зустрілися з високопоставленими українським посадовцями, щоб обговорити порядок денний реформ і виконання Мінських угод на підтримку "нормандського формату".

За інформацією посольства, американська делегація провела зустрічі, зокрема, з президентом України.

"На консультаціях, які були детальними і конструктивними, співрозмовники ретельно зосередилися на вимогах безпеки в Мінських домовленостях напередодні візиту американської делегації до Москви 23 червня. Американська сторона вітає тверду прихильність українського керівництва до повного виконання Мінських домовленостей і наголосила, що санкції стосовно Росії мають залишатися заради досягнення цієї мети", - йдеться в повідомленні.

На зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм В.Нуланд повідомила, що президент США Б.Обама і президент України П.Порошенко мають намір зустрітися у Варшаві у рамках саміту НАТО, який відбудеться 8-9 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА