14:03 21.03.2016

У "Народному фронті" закликають БПП до прозорих консультацій щодо технократичного уряду

3 хв читати
У "Народному фронті" закликають БПП до прозорих консультацій щодо технократичного уряду

Заступник керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар заявляє, що їхня фракція не обговорювала питання технократичного уряду, і закликає фракцію "Блок Петра Порошенка" до прозорих консультацій.

"З подивом дізналася, що НФ проти технократичного уряду, яке підтримує фракція БПП ... Ну і що фракція НФ усвідомила, що Яценюк не може бути прем'єром. Можу сказати, що у фракції НФ чітке зовсім інше розуміння", - написала В.Сюмар на сторінці в Facebook у понеділок.

За її словами, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і "Народний фронт" взяли на себе відповідальність за всі непопулярні рішення, "свідомо йдучи на падіння рейтингу", інакше Україну б чекала "фінансова і економічна катастрофа під час війни".

"Якщо БПП підтримує технократичний уряд, нехай публічно висуває Наталію Яресько та її програму і починає прозорий процес консультацій не лише на Банковій, але і під куполом (Верховної Ради - ІФ). Фракція НФ не може мати позиції з питання, що навіть не обговорювала. Я особисто точно підтримаю таку пропозицію стосовно Яресько", - наголошує депутат.

Вона також висловила думку, що розмови про те, хто заважає призначити технократичний уряд, - це "ніщо інше, як бажання взяти прем'єрську посаду та уникнути відповідальності за його майбутню роботу, щоб завжди можна було сказати:" ну ми розуміли, що Гройсман не найкращий варіант, але "Самопоміч" і НФ завадили уряду реформаторів". "Це, як мінімум, не по-партнерськи. Це бажання вічно уникати відповідальності. А постійні закиди на адресу один одного точно не сприяють партнерській роботі в Раді", - зауважила В.Сюмар.

Депутат закликає колег із парламенту до ефективної роботи - "менше критичних слів, а більше конкретних справ, і грамотних, а не емоційних рішень".

Раніше лідер парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко написав у Facebook: "Після останніх консультацій я виключаю те, що Яценюк може залишитися прем'єр-міністром на третій рік. Мені здається, що і він сам, і фракція" Народний фронт "усвідомили, що уряд фактично недієздатний. І останні консультації відбуваються лише про те, який формат наступного уряду буде прийнятий в парламенті".

В ефірі телеканалу "Інтер" він заявив, що Верховна Рада може цього тижня провести позачергове засідання, на якому розгляне новий склад уряду і його нову програму. За його словами, переговори про формування нового складу уряду ведуться "і вдень, і вночі".

"Перший варіант, який підтримує суспільство, наша фракція, наші партнери - варіант" технократичного "уряду на чолі з пані Наталею (міністр фінансів Наталія Яресько - ІФ), яка може сформувати позафракційний уряд і зробити швидкий ривок у реформах. Передусім - у відстороненні олігархів і партійних бізнесменів від бюджетних потоків. на жаль, цей варіант похований фракцією "Самопомочі", що відмовляється входити до будь-якого формату нової коаліції ", - сказав політик.

За словами лідера фракції, пропрем'єрська партія "Народний фронт" також визнає недієздатність нинішнього складу уряду і пропонує свій формат "партійного" уряду. "Народний фронт" пропонує новий уряд з міністрами, кандидатури яких запропонують фракції парламенту. "Це не дає гарантії швидких реформ, однак зміна уряду є тим мінімумом, якого домагається наша фракція", - сказав Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА