14:10 29.02.2016

Продаж 1 млн га землі остаточно перетворить Україну на сировинний придаток, переконані в партії "Наш край"

2 хв читати
Продаж 1 млн га землі остаточно перетворить Україну на сировинний придаток, переконані в партії "Наш край"

Ініціатива прем'єр-міністра Арсенія Яценюка виставити на продаж 1 млн гектарів української землі ставить під загрозу суверенність України, йдеться у заяві "Нашого краю".

"Вчора у своєму 10-хвилинному зверненні до українців прем'єр-міністр оголосив про необхідність продати 1 млн га українського чорнозему, чим поставив під загрозу суверенність держави. Після такої заяви парламент зобов'язаний зняти Яценюка з посади", - заявляють у партії в понеділок.

У "Нашому краї" вважають, що жодна сотка землі, яку намагається продати А. Яценюк не дістанеться ні простим українцям, ні навіть дрібним і середнім фермерам, а сама заява Яценюка є закликом до олігархів і транснаціональних корпорацій.

"Анонсування продажу землі - спроба Яценюка таким чином врятуватися від відставки. Але такі дії прем'єра призведуть до розпродажу землі великим латифундистам і транснаціональним корпораціям. А збройний конфлікт, зруйнована економіка, і порожній бюджет будуть причиною того, що земля буде скуплена за безцінь", - упевнені в партії.

На думку представників політсили зняття мораторію на торгівлю землею є ще одним кроком із перетворення України на сировинний придаток.

"Державна земля має перебувати у власності громад. Для прозорого ринку землі необхідно відновити роботу державного земельного банку. Довгі кредити з низькими процентними ставками дозволять українським фермерам купувати землю. У нинішній ситуації землю отримують лише великі латифундисти. Більш того, якщо Яценюк пропонує продати землю іноземцям, виникає питання, навіщо Україна бореться за Донецьку і Луганську область, якщо великі компанії країни-агресора зможуть купувати українську землю? Доки немає чітких і прозорих правил продажу землі державі - українська земля має залишатися недоторканною", - заявили в партії, додавши, що основною метою купівлі української землі міжнародними корпораціями є усунення конкурента на світовому ринку.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в рамках земельної реформи заявив про необхідність продати на відкритому аукціоні 1 млн га землі, що перебуває у державній власності.

"Треба продовжувати земельну реформу. Вважаю, що необхідно продати на відкритому прозорому аукціоні 1 млн га саме державної землі, яка перебуває в тіньовому і корумпованому обороті", - сказав А. Яценюк в ефірі "10 хвилин з прем'єр-міністром" в ефірі українських телеканалів у неділю ввечері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА