09:22 15.07.2015

Проект Трастового фонду за участю Словенії важливий для розмінування уздовж лінії зіткнення та поблизу Широкиного - Порошенко

2 хв читати
Проект Трастового фонду за участю Словенії важливий для розмінування уздовж лінії зіткнення та поблизу Широкиного - Порошенко

Президент України Петро Порошенко відзначає важливість проекту Міжнародного трастового фонду (ITF) за участю Словенії з розмінування на сході України.

"Співрозмовники обговорили проект з розмінування на сході України, який впроваджується за підтримки Міжнародного трастового фонду (ITF) з підвищення гуманітарної безпеки", – повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками його зустрічі із заступником прем'єр-міністра - главою МЗС Словенії Карлом Ер’явцем у вівторок у Києві.

"Проект Трастового фонду за участі Словенії з врахуванням вашого досвіду є дуже важливий для розмінування вздовж лінії зіткнення та поблизу Широкиного", - наголосив президент.

П.Порошенко висловив вдячність Словенії за чітку позицію солідарності та підтримки України в її боротьбі проти російської агресії, зокрема за підтримку у рамках Європейського Союзу. К.Ер’явец, у свою чергу, зазначив: "Словенія підтримує Україну, її суверенітет і незалежність".

Крім того, за його словами, Словенія підтримує Україну на її євроінтеграційному шляху. "Ми також підтримуємо лібералізацію візового режиму. Сподіваюся, що до кінця року необхідні процедури буде завершено", - сказав К.Ер’явец. Президент України подякував йому за таку позицію.

Співрозмовники також звернули увагу на велику кількість напрямів співпраці, зокрема у рамках міжнародних організацій. Президент зазначив, що Україна розраховує на підтримку Словенії на виборах до складу непостійних членів Ради безпеки ООН на період 2016-2017 рр. "Ми маємо величезний потенціал в економічній, політичній, культурній і гуманітарній сферах", - зазначив П.Порошенко.

За його словами, Україна також вдячна Словенії за допомогу в організації відпочинку українських дітей, зокрема дітей, батьки яких загинули або були поранені під час подій на Майдані, а також під час АТО. Президент закликав Словенію розглянути можливість реабілітації поранених українських військових.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА