15:18 03.03.2015

Порошенко підписав закон, що визначає порядок призначення та звільнення директора Національного антикорупційного бюро

2 хв читати
Порошенко підписав закон, що визначає порядок призначення та звільнення директора Національного антикорупційного бюро

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції".

Як повідомляє прес-служба глави держави, закон №198-VIII, ухвалений Верховною Радою України 12 лютого 2015 року, регулює правове поле діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції.

Як повідомлялося, цей закон, що визначає порядок призначення та звільнення директора Національного антикорупційного бюро, підтримали 247 народних депутатів.

Як пояснив керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, який представляв законопроект, згідно із законом, президент призначає директором Антикорупційного бюро одного з трьох претендентів, кандидатури яких було винесено на його розгляд конкурсною комісією. У разі наявності причин для звільнення директора Національного антикорупційного бюро президент або парламент можуть ухвалити рішення про зняття його з посади.

У першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів, що стосуються забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства України з питань протидії корупції (№1660) було ухвалено 3 лютого. Під час підготовки законопроекту до другого читання було розглянуто 243 поправки, з них 64 враховано. За словами голови профільного парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції Єгора Соболєва, "ми зробили процедуру призначення директора бюро дуже ретельною, а звільнення дуже складним... Його можна буде зняти, тільки якщо спеціальний незалежний аудит визначить, що діяльність бюро неефективна. Лише за одночасної згоди президента та парламенту".

На посаду директора Національного антикорупційного бюро претендує 161 кандидат. За словами лідера фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка, керівника Антикорупційного бюро буде призначено у березні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА