15:52 27.02.2015

В ОАЕ укладено мільйонні контракти щодо експорту та імпорту озброєння, від низки країн Україна отримує летальну зброю - РНБО

2 хв читати
В ОАЕ укладено мільйонні контракти щодо експорту та імпорту озброєння, від низки країн Україна отримує летальну зброю - РНБО

У Раді національної безпеки і оборони України вважають, що питання постачання озброєнь в Україну та військово-технічної співпраці під час бойових дій на території країни мають бути більш закритою темою для того, щоб укладені контракти не зривалися через втручання третьої сторони.

"У нас нині в питання постачання зброї включено дуже багато людей та інформаційних ресурсів. Я виходитиму з пропозицією, щоб питання військово-технічної співпраці під час бойових дій були більш закритою темою", - сказав перший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський на брифінгу в Києві в п'ятницю.

Він зазначив, що нині будь-яку озвучену інформацію Російська Федерація використовує для того, щоб блокувати контракти, які укладає Україна.

О.Гладковський повідомив, що на Міжнародній виставці оборонної промисловості IDEX-2015 в Об'єднаних Арабських Еміратах, яку відвідав нещодавно президент України Петро Порошенко, було укладено договори "на сотні мільйонів доларів із багатьма країнами і щодо експорту, і щодо імпорту".

"Але я не хотів би до моменту їх виконання наразі цю інформацію оприлюднювати, тому що нині проти нас використовують багато інформації", - наголосив перший заступник секретаря РНБО.

При цьому О.Гладковський повідомив, що на виставці в ОАЕ було підписано договір із французькою компанією Thales Group на постачання в Україну безпілотних літальних апаратів та засобів радіоелектронної боротьби.

"Також ми обговорили досить велику кількість контрактів, які буде реалізовано найближчим часом із низкою американських компаній", - додав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи постачатимуть в Україну найближчим часом летальну зброю, представник РНБО сказав: "Ми працюємо з усім світом, і там, де у нас немає шуму і того впливу, який ми, на жаль, самі й створюємо, від цих країн ми зброю летальну отримуємо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА