18:30 19.09.2014

Кабмін оприлюднив план імплементації угоди про асоціацію Україна-ЄС із 488 пунктів

2 хв читати
Кабмін оприлюднив план імплементації угоди про асоціацію Україна-ЄС із 488 пунктів

План заходів українського уряду щодо імплементації угоди про асоціацію України з Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами на 2014-2017 рр. містить 488 пунктів і займає 121 сторінку.

Згідно з текстом плану, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів №847-р від 17 вересня та оприлюдненим на сайті уряду в п'ятницю, заходи розбито на шість розділів, що відповідають розділам угоди: від політичного діалогу та реформ до юстиції, торгівлі, економічного та фінансового співробітництва.

Розділ IV "Торгівля і питання, пов'язані з торгівлею" затверджено із застереженням: "Строки набрання чинності нормативно-правовими актами, розробленими на виконання цього розділу, встановлюються відповідно до визначених ЄС умов тимчасового застосування угоди про асоціацію або залежно від застосування Російською Федерацією обмежувальних заходів у торгівлі з Україною".

Як повідомлялося, 12 вересня на переговорах у Брюсселі Росія, Україна та ЄС досягли домовленості, згідно з якою чутливі для РФ положення угоди про асоціацію у сфері торгівлі не застосовуватимуться до початку 2016 року. Європарламент і Верховна Рада України 16 вересня ратифікували документ.

У свою чергу прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв 19 вересня підписав постанову про введення митних зборів для українських товарів із відкладальною умовою. "Якщо Україна все-таки почне застосовувати економічні статті угоди (про асоціацію з ЄС - ІФ) раніше названого терміну (1 січня 2016 року - ІФ), тобто почне або юридичну імплементацію, або практичне застосування цих положень", - пояснив глава російського уряду.

Кількома днями раніше міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив, що Москва очікує від Києва документального оформлення рішення про відстрочення застосування угоди про асоціацію з ЄС, щоб не вводити підвищені мита на українські товари.

У свою чергу українська сторона зазначала, що ніяких додаткових документів їй ухвалювати не треба, оскільки режим відстрочення вводить своїми документами ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА