13:48 06.12.2013

Власенко вважає інцидент із зеленкою ще одним доказом політичних мотивів у справі Тимошенко

2 хв читати

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає інцидент із зеленкою у будівлі апеляційного суду Харківської області ще одним доказом того, що справа стосовно його підзахисної є політично мотивованою.

"У не політично мотивованих справах таких речей не буває. Це чергове підтвердження політичних мотивів розгляду справ Юлії Тимошенко", - сказав С.Власенко, виступаючи в засіданні суду у справі ЄЕСУ в п'ятницю.

Він звернувся до судді Костянтина Садовського винести окрему постанову щодо спецпідрозділу "Грифон", працівники якого, за його словами, лише спостерігали за тим, що відбувається.

"Я звертаюся до вас, Костянтине Сергійовичу, з проханням ухвалити окрему постанову щодо спецпідрозділу "Грифон", який не забезпечує порядку на території апеляційного суду міста Харкова. Усі відповідні докази і дані в мене на обличчі. Люди, які це вчинили, перебували безпосередньо на другому поверсі апеляційного суду, там уся підлога залита зеленкою. При цьому працівники "Грифона" лише спостерігали за цим.

Я думаю, що європейським міністрам закордонних справ, яким розповідають, що Україна рухається у напрямку Європи, буде цікаво подивитися, що відбувається під час розгляду справи Тимошенко. І жодна паскуда, навіть у прокурорській формі, тепер не зможе сказати, що це не політично мотивоване правосуддя. Тому що в не політично мотивованих справах таких речей не буває. Це чергове підтвердження політичних мотивів розгляду справ Юлії Тимошенко", - сказав С.Власенко.

У свою чергу адвокат Олександр Плахотнюк не виключив, що наступний інцидент із зеленкою може відбутися вже безпосередньо в залі суду.

"Я думаю, що наступним кроком - уже в залі суду обливатимуться зеленкою... Мені цікаво, чи буде завтра повідомлення в пресі про те, що стосовно затриманих (за інцидент із зеленкою - ІФ) обрано запобіжний захід, що їх притягнуто до відповідальності?", - зауважив О.Плахотнюк, нагадавши, "як швидко відкривають і розслідують" провадження стосовно захисників Ю.Тимошенко.

Суддя Костянтин Садовський висловив переконання, що інцидент буде всебічно та об'єктивно розслідувано.

"Суд вважає, що буде проведено всі заходи з перевірки та з'ясування всіх обставин цієї події компетентними органами. Якщо вам потрібна якась невідкладна медична або інша допомога, ви можете звернутися до судового розпорядника, і вам її забезпечать", - сказав К.Садовський.

С.Власенко від медичної допомоги відмовився.

Як повідомлялося, в п'ятницю вранці С.Власенка облили зеленкою біля будівлі апеляційного суду Харківської області. Раніше його неодноразово обливали зеленкою, зокрема, біля лікарні, де проходить курс лікування Ю.Тимошенко, біля міського управління міліції Харкова та в аеропорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА