13:43 18.07.2013

Нардеп Шевченко пропонує використати законопроект "УДАРу" про мирні зібрання під час доопрацювання прийнятого в першому читанні проекту

2 хв читати

Перший заступник голови комітету з прав людини, нардеп від фракції "Батьківщина" Андрій Шевченко схвалює ініціативу своїх колег щодо розробки нового законопроекту про мирні зібрання, однак вважає, що необхідно зосередитися на доопрацюванні вже наявного документа.

"Можу тільки вітати те, що дедалі більше колег із парламенту розуміють, що нам життєво необхідний закон, який захистить право на протест", - заявив А.Шевченко, повідомила прес-служба депутата.

За його словами, зареєстрований колегами з парламенту альтернативний законопроект про свободу мирних зібрань відрізняється від уже наявного і прийнятого парламентом у першому читанні тільки редакційно.

"Мені шкода, що колеги-депутати, які подали свій текст, не проявили інтересу до закону про мирні зібрання раніше - протягом тривалого і складного узгодження закону з громадськими активістами, експертами та представниками влади", - сказав він.

Депутат допустив, що під час підготовки вже прийнятого законопроекту до другого читання можуть бути використані "окремі ідеї з нового законопроекту".

А.Шевченко наголосив, що для авторів базового законопроекту принципово важливо обстояти ті позиції, на яких наполягають громадські активісти: право на спонтанні зібрання, на контрзібрання, скасування відповідальності для організаторів протесту.

"Ми також обстоюватимемо норму про те, що несвоєчасне повідомлення про мирні зібрання не може бути підставою для заборони вуличних акцій. Я вважаю, що найреалістичніший шлях - об'єднати всіх, кому небайдужа свобода мирних зібрань та європейської інтеграції України саме навколо тексту законопроекту №2508 (законопроект №2508а, який парламент прийняв у першому читанні - ІФ)", - сказав депутат.

Автори законопроекту "Про свободу мирних зібрань" №2508а - А.Шевченко, Юрій Мірошниченко, Григорій Немиря, Сергій Тігіпко, Іштван Гайдаш, Мустафа Джемілєв, Ірина Луценко, Василь Самойленко.

Як повідомили деякі ЗМІ, депутати фракції "УДАР" зареєстрували свій законопроект щодо проведення мирних зібрань.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак: $150 млн США підуть на зброю із запасів Пентагону, решта – на зміцнення ППО

МЗС вітає ухвалення ПА ОБСЄ Бухарестської декларації

Новий посол Італії має намір докладати максимум зусиль для інтеграції італійських компаній в українську економічну структуру

Зеленський для Bloomberg TV: Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам про це сьогодні

Зеленський у відповідь на пропозицію Орбана про припинення вогню і переговори з РФ виклав свій план щодо проведення другого Саміту миру

Україна і Чехія домовилися фіналізувати найближчим часом текст двосторонньої безпекової угоди

Зеленський очікує від угорського головування в Раді ЄС достатньої оборонної підтримки та прогресу в євроінтеграції

У Кишиневі відбудеться тристороння зустріч глав МЗС України, Молдови та Румунії

Молдова не має наміру скасовувати безвізовий режим із РФ і країнами СНД - глава МЗС республіки

Орбан: Ми хочемо укласти глобальну двосторонню угоду про співпрацю з Україною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА