13:04 18.06.2013

Яценюк не має наміру складати депутатські повноваження разом із Гриценком

3 хв читати
Яценюк не має наміру складати депутатські повноваження разом із Гриценком

Яценюк не має наміру складати депутатські повноваження разом із Гриценком

Київ. 18 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк не складатиме з себе депутатські повноваження й називає відповідну пропозицію його колеги з фракції Анатолія Гриценка провокацією Адміністрації президента.

"Адже ви пам'ятаєте, що в них зібралася компанія - цю пропозицію мені озвучували Олег Ляшко, Віталій Немилостивий і ще кілька "тушок". Таке враження, що ця пропозиція пишеться в одному місці, ви знаєте в якому - звісно, на вулиці Банковій. Тому на цю пропозицію (моя відповідь - ІФ): нехай вони всі зберуться до купи або у фракцію, і нехай це буде їхня спільна пропозиція і спільна вимога, яку підпише Віктор Федорович Янукович", - сказав А.Яценюк журналістам, відповідаючи на запитання, чи готовий він скласти свій мандат разом з А.Гриценком.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чому депутати фракції вимагали скласти повноваження в А.Гриценка, а не в інших депутатів фракції, наприклад, Миколи Княжицького, Миколи Катеринчука, до заяви та поведінці яких також є претензії, А.Яценюк сказав: "У нас є багато питань у фракції. Це не просто організм - це така собі політична сім'я. Але ці питання потрібно порушувати на фракції, а не на каналі "Інтер" під оплески Партії регіонів".

"Я був проти виключення Гриценка, але я за те, щоб у фракції була єдність... Я не дам розвалити ні фракцію, ні партію", - наголосив А.Яценюк.

Як повідомлялося, на з'їзді "Батьківщини" в суботу політичні партії "Фронт змін", "Реформи і порядок" (ПРП) і кілька обласних організацій Народного руху України ввійшли до складу партії "Батьківщина". Представники цих партій входять до складу однойменної парламентської фракції з 2012 року.

Водночас лідери партій "Громадянська позиція" А.Гриценко, "За Україну!" В'ячеслав Кириленко та Європейської партії Микола Катеринчук, які також є депутатами фракції "Батьківщина", заявили, що їхні політсили не ввійдуть до "Батьківщини".

Перед цим А.Гриценко заявив, що "Громадянська позиція" не ввійде до складу об'єднаної опозиції, оскільки в партії "ніхто не висловив такого бажання", і "нас ніхто туди не запрошував". При цьому час політик зазначив, що вважає "Батьківщину" найбільш здатною впливати на владу партією, "іншої опозиції немає, і, боюся, не з'явиться до 2015 року інша якась потужна сила, яка зможе завалити цей режим".

У суботу після об'єднання опозиційних партій із "Батьківщиною" в ефірі телепрограми Шустер Live А.Гриценко заявив, що питання об'єднання пов'язане "вже з другою особою в партії "Батьківщина", головою фракції Арсенієм Яценюком". "Для того, щоб претендувати на керівництво 45-мільйонною країною, треба спочатку проявити себе у спроможності організувати роботу 95 осіб - нормальну, безконфліктну. Тому коли Арсеній Петрович почне слухати не тільки себе і своїх спонсорів, а й партнерів із фракції, це буде першим сигналом, що налагоджуються стосунки... Коли голови фракції депутати просять дати телефон, а він каже: "Пишіть через Скайп" - це питання насправді. Не треба так", - заявив лідер "Громадянської позиції". При цьому він зазначив, що "Юлія Тимошенко інакше поводилася". "Вона працювала з депутатами. Вона не приховувала свого телефону, я міг завжди їй додзвонитися", - зазначив А.Гриценко.

У понеділок фракція "Батьківщина" звернулася до А.Гриценка з вимогою скласти депутатський мандат, оскільки його дії суперечать "угоді про непоборюваність опозиційних політичних сил і свідчать про його активну участь в інформаційній війні влади проти опозиції".

У відповідь на це А.Гриценко заявив, що готовий скласти мандат, але тільки разом з лідером фракції А.Яценюком. Крім того, він повідомив колегам із фракції, що не має наміру її залишати "Коли йшов на сьогоднішнє засідання фракції, були невеликі, але все ж сподівання, що врешті-решт фракція, заради очищення, прийме кадрові рішення - щодо "генератора тушок" і тих фронтовиків-зрадників, якими Яценюк із Мартиненком (Микола Мартиненко - ІФ) нафаршували список "Батьківщини". Помилився. Недооцінив технологічний талант Арсенія Петровича, який вирішив переключити увагу й очистити фракцію від Гриценка", - зазначив політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА