17:22 13.06.2013

Спікер Рибак ухвалюватиме рішення у справі Домбровського та Балоги лише після того, як вивчить рішення Вищого адмінсуду

2 хв читати

Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявляє, що лише після вивчення рішення Вищого адмінсуду, що зобов'язав його вилучити посвідчення позафракційних народних депутатів Павла Балоги та Олександра Домбровського, він прийме рішення, як діяти.

"Я не знаю, яким чином (реагуватиму - ІФ), я ще не бачив рішення суду. Поки що я користуюся інформацією, яку написали журналісти... Отримаю рішення суду, тому що мене ніхто нікуди не запрошував", - заявив спікер українського парламенту в четвер на прес-конференції в Сімферополі.

"Я дізнався, що один із колишніх депутатів подав на мене до суду, що я не позбавляю цих депутатів (повноважень - ІФ) і не забираю посвідчень, значків і ще щось. Знаєте, я не наймався на цю роботу, ось саме таку. Буде рішення суду, я його почитаю. Чи погоджуся з ним? Я не можу впевнено сказати. Можливо, й апелюватиму. Мені треба знати суть. Тому наступного тижня я скажу про це", - додав В.Рибак.

Як повідомлялося, 8 лютого 2013 року ВАСУ визнав неможливим встановити результати виборів у двох округах - №11 (Вінницька область) і №71 (Закарпатська область), незважаючи на те, що ЦВК визнала обраними в цих округах і зареєструвала народними депутатами відповідно О.Домбровського і П.Балогу, після чого вони склали присягу. ВАСУ скасував постанови ЦВК у частині реєстрації цих народних депутатів і визнав відсутність у них статусу та повноважень народних депутатів України.

12 червня Ю.Кармазін повідомив, що Окружний адмінсуд Києва зобов'язав В.Рибака вилучити посвідчення та картки для голосування П.Балоги й О.Домбровського. Він також повідомив, що у своєму позові до В.Рибака попросив суд "визнати протиправною бездіяльність голови Верховної Ради щодо створення умов для неможливості Домбровського й Балоги виконувати повноваження депутатів у Верховній Раді".

У Верховній Раді України планують оскаржити таке рішення Окружного адмінсуду й зазначають, що рішення ВАСУ, в невиконанні якого звинуватили В.Рибака, було адресовано ЦВК, а не Верховній Раді. Представник Верховної Ради в суді Анатолій Селіванов повідомив, що також не зміг з'ясувати, чому Ю.Кармазін, що не перебуває в жодних правових відносинах із В.Рибаком, є позивачем у справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА