11:04 13.06.2013

У Верховній Раді готують апеляцію на рішення позбавити Домбровського та Балогу мандатів

2 хв читати
У Верховній Раді готують апеляцію на рішення позбавити Домбровського та Балогу мандатів

У Верховній Раді України планують оскаржити рішення Окружного адміністративного суду зобов'язати спікера парламенту Володимира Рибака вилучити посвідчення та картки для голосування позафракційних народних депутатів Павла Балоги й Олександра Домбровського, пише газета "Коммерсант Украина".

"Ми негайно подаємо апеляцію і домагатимемося скасування незаконного, неправосудного рішення", - розповів виданню представник Верховної Ради в суді Анатолій Селіванов.

Він наголосив, що рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), у невиконанні якого звинуватили В.Рибака, було адресовано Центральній виборчій комісії (ЦВК), а не Верховній Раді. "Ми не були учасниками провадження у справі Балоги та Домбровського! Нас не залучили третьою стороною, і рішення ВАСУ нам навіть не направлялося. Як Володимир Рибак міг його виконати або не виконати?", - здивувався А.Селіванов.

Видання також повідомляє, що під час восьмигодинного судового засідання представники парламенту тричі безрезультатно намагалися заявити відвід судді Ігорю Іщуку. "Мені так і не вдалося з'ясувати, чому пан Кармазін (депутат Верховної ради VI скликання Юрій Кармазін - ІФ) є позивачем - адже він не перебуває в правових відносинах із головою Верховної Ради. Суд не може розглядати такі справи, коли приходять люди з вулиці й кажуть: "Я хочу зобов'язати ВР діяти так, як я сказав", - зазначив А.Селіванов.

Як повідомлялося, 8 лютого 2013 року ВАСУ визнав неможливим встановити результати виборів у двох округах - №11 (Вінницька область) і №71 (Закарпатська область), незважаючи на те, що ЦВК визнала обраними в цих округах і зареєструвала народними депутатами відповідно О.Домбровського і П.Балогу, після чого вони склали присягу. ВАСУ скасував постанови ЦВК у частині реєстрації цих народних депутатів і визнав відсутність у них статусу та повноважень народних депутатів України.

12 червня Ю.Кармазін повідомив, що Окружний адмінсуд Києва зобов'язав В.Рибака вилучити посвідчення та картки для голосування П.Балоги й О.Домбровського. Він також повідомив, що у своєму позові до В.Рибака попросив суд "визнати протиправною бездіяльність голови Верховної Ради щодо створення умов для неможливості Домбровського й Балоги виконувати повноваження депутатів у Верховній Раді".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА