20:55 01.10.2021

Компанія Merck повідомила про розробку препарату від COVID-19

2 хв читати
Компанія Merck повідомила про розробку препарату від COVID-19

Транснаціональна фармацевтична компанія Merck заявила про розробку препарату від коронавірусу COVID-19, здатного полегшувати перебіг хвороби, що потенційно може знизити кількість госпіталізацій і смертей від захворювання, передає в п'ятницю агентство Associated Press (AP).

За словами представників Merck і партнера компанії Ridgeback Biotherapeutics, випробування показали, що пацієнтів, які отримували ліки, рідше госпіталізували, ніж тих, хто приймав плацебо. Також серед тих, хто застосовував препарат, менше кількість смертей порівняно з групою, що одержувала плацебо.

У дослідженні взяли участь 775 пацієнтів з COVID-19 різного ступеня тяжкості, що перебувають у групі підвищеного ризику в зв'язку з наявністю різних захворювань, за яких COVID-19 людина переносить важче. Ніхто з учасників дослідження не був вакцинований.

Всього 7,3% пацієнтів, які взяли ліки, протягом 30 днів після прийому були госпіталізовані або померли. Те ж саме сталося з 14,1% пацієнтів, які отримали плацебо.

У Merck заявили, що найближчим часом звернуться до влади США та інших країн у всьому світі для отримання схвалення на використання препарату в формі таблеток. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США в найближчі тижні може дати свій дозвіл на використання ліків, зазначає агентство.

Якщо використання таблеток буде схвалено, вони стануть першими ліками від COVID-19 у капсулах. Наразі всі інші сертифіковані в США ліки вводяться внутрішньовенно.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА