12:11 17.03.2021

Закупівля послуг із тестування на COVID-19 у приватних лабораторій за бюджетні кошти була непрозорою - "Сінево"

2 хв читати
Закупівля послуг із тестування на COVID-19 у приватних лабораторій за бюджетні кошти була непрозорою - "Сінево"

Реалізація проекту закупівлі послуг із тестування на COVID-19 у приватних лабораторій за бюджетні кошти в період дефіциту потужностей у державних лабораторіях була непрозорою, вважає комерційний директор "Сінево" Микола Скавронський.

"Для приватного ринку цей проект залишився непоміченим. Утім, як і для пацієнтів. Мене тут насторожує одне: держава не хоче оприлюднити статистику за цим проектом", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Скавронського, відсутність офіційної інформації про результати цього проекту і про того, "хто, в якій області, скільки замовив у якої приватної лабораторії тестів і за якою ціною", "викликає багато запитань".

"Напевно, така статистика десь є, але її не оприлюднено. Припускаю, що це відбувається тому, що в цьому списку будуть чітко видні перекоси. Цілком можливо, що в одній області могли замовляти тести, наприклад, у півтора-два рази дорожче, ніж в іншій. Або що десь підрядниками могли стати лабораторії, які були організовані за місяць до запуску цього проекту", - сказав він.

Скавронський вважає, що "якби держава встановила єдиний тариф, а НСЗУ як єдиний розпорядник виставив якісь критерії до лабораторій, наприклад наявність сертифіката ISO 15189, досвід роботи, вимоги до обладнання, до персоналу, і якась із лабораторій пройшла б цей відбір, то було б зрозуміло, що з цими лабораторіями можна працювати за тарифом".

"Можливо, виникла б уже не цінова конкуренція, а якісна, сервісна, логістична конкуренція. Тому що за одну й ту саму ціну хтось може пропонувати російський реагент, а хтось - німецький. Коли ціна прозора, немає інсинуацій. У принципі, так і планувалося спочатку, але потім гроші роздали областям, а області нікому нічого не казали", - сказав він.

За словами Скавронського, від моменту впровадження цього проекту "Сінево" отримала два запити щодо участі в ньому, проте до практичної реалізації справа не дійшла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА