10:48 19.10.2020

ДП "МЗУ" закупить 28,2 тис. флаконів ремдесевіру

3 хв читати
ДП "МЗУ" закупить 28,2 тис. флаконів ремдесевіру

Держпідприємство "Медичні закупівлі України" (МЗУ) закупить 28,2 тис. флаконів противірусного препарату ремдесевір за ціною 687 грн за флакон.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в МЗУ, постачальник має товар на складах і готовий привезти першу партію з 14 тис. флаконів найближчим часом.

МЗУ планує розпочати доставку першої партії до України, щойно отримає спеціальний дозвіл Міністерства охорони здоров'я, оскільки ремдесевір є незареєстрованим в Україні препаратом.

"За результатами фінальних переговорів вартість було знижено до $24,25 за одиницю (за нинішнім курсом - 687 грн за флакон). Загальна сума договору становить 19,3 млн грн. На зекономлені кошти, а це 26,7 млн грн, ми готові законтрактувати додаткові партії лікарських засобів, щойно таке доручення надійде від Міністерства охорони здоров'я", - повідомили в МОЗ.

У держпідприємстві повідомили, що загальний бюджет закупівлі становить 46 млн грн. Планувалося, що за ці кошти МЗУ закупить препарат за ціною майже $96 за одиницю, або 2,7 тис. грн за флакон. Отже, планувалося закупити 18 тис. флаконів.

Водночас МЗУ під час переговорів вдалося знизити ціну вчетверо, тому було ухвалено рішення про збільшення кількості товару в 28,2 тис. флаконів.

На зекономлені кошти МЗУ готове законтрактувати ще одну партію ліків на основі наявних комерційних пропозицій.

У держпідприємстві уточнили, що закупівлю буде проведено в одного з виробників, які отримали дозвіл на виробництво препарату у фармацевтичної компанії Gilead Sciences, яка розробила його.

Використання ремдесівіру (торговельна назва Veklury) за результатами третьої фази клінічних випробувань дозволено для лікування хворих на COVID-19 у 50 країнах. Зокрема, ремдесівір закуповують США, ЄС, Велика Британія, Ізраїль, Японія, Сінгапур, ОАЕ, Таїланд.

Окрім того, в держпідприємстві наголосили, що днями з'явилося дослідження ВООЗ, в якому зазначається, що щодня три препарати перевіряли (один з яких - ремдесевір), чи не впливає він на смертність або зменшує потребу у вентиляції легенів. Це дослідження ще не було рецензовано вченими й опубліковано в наукових журналах.

Потужності Gilead Sciences, Inc не дають змоги виробляти препарат у світових масштабах, вартість одного флакона виробництва Gilead Sciences, Inc становить $390.

У зв'язку з цим Gilead Sciences тимчасово надала ліцензії на виробництво ремдесевіру дев'яти компаніям з Єгипту, Індії та Пакистану за оригінальною документацією, проте за значно меншу ціну. Дозвіл дає змогу цим компаніям продавати препарат у 127 країнах, зокрема в Україні.

Виробляти препарат будуть компанії Cipla Ltd, Dr. Reddy's Laboratories Ltd, Eva Pharma, Ferozsons Laboratories, Hetero Labs Ltd, Jubilant Lifesciences, Mylan, Syngene, a Biocon company, Zydus Cadila Healthcare Ltd.

МЗУ не уточнює, у якій саме компанії буде закуплено ремдесевір для України.

Ремдесівір - новий противірусний препарат у класі нуклеотидних аналогів. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США 1 травня 2020 року на спрощеному порядку видало дозвіл для екстреного використання ремдесівіру для лікування COVID-19 в США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА