18:22 25.09.2020

ПРООН (UNDP) коштами дежбюджету-2020 закуповуватиме ліки за 11 програмами

2 хв читати
ПРООН (UNDP) коштами дежбюджету-2020 закуповуватиме ліки за 11 програмами

Програма розвитку ООН ПРООН (United Nations Development Programme, UNDP) коштами держбюджету-2020 закуповуватиме лікарські засоби за 11 програмами.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в ПРООН, вона стала однією з двох міжнародних організацій, обраних для закупівлі лікарських засобів і медичних виробів за 11 програмами.

ПРООН, зокрема, закупить препарати для пацієнтів із муковісцидозом (для дітей і дорослих), первинними (вродженими) імунодефіцитами, артеріальною гіпертензією, нанізмом, бульозним епідермолізом, ювенільним ревматоїдним артритом (для дітей і дорослих), орфанними захворюваннями, туберкульозом, препарати для пацієнтів у до- й післяопераційний період.

Для початку закупівель ПРООН і МОЗ мають урегулювати положення договору про надання послуг з організації та проведення процедур закупівель на 2020 бюджетний рік.

"Це звичайна щорічна процедура. Процес переговорів щодо угоди на 2020 бюджетний рік наразі триває. Після узгодження і підписання угоди ПРООН розпочне закупівлі лікарських засобів, за якими було подано тендерні пропозиції", - уточнили в ПРООН.

У міжнародній організації зазначили, що процес закупівлі здійснюватиметься згідно зі встановленими ПРООН правилами та положеннями.

Коментуючи закупівлі коштами держбюджету минулих років, в ПРООН повідомили, що організація поставила запитані обсяги препаратів, закуплені коштами держбюджету-2018. Водночас із частиною препаратів, закуплених за бюджетними програмами 2019 року, які ПРООН, згідно з угодою з МОЗ, мала поставити в 2020 році, "сталися певні затримки, спричинені збоями в ланцюжках постачань".

Зазначається, що через збій у ланцюжках постачань організація шукає нових постачальників певних лікарських засобів і медичних виробів. "Наразі всі процеси закупівель тривають, а ланцюжки постачання завірені", - запевнили в ПРООН.

Повідомляється, що переговори між ПРООН і МОЗ стосовно угоди на 2020 рік усе ще тривають. "Обидві сторони докладають максимум зусиль для врахування досвіду й уроків попередніх років, а також внесення усіх положень до документа", - повідомили в ПРООН.

Як повідомлялося, на початку вересня Кабінет Міністрів вніс до переліку міжнародних організацій, які здійснюватимуть медичні закупівлі коштами держбюджету-2020, дві міжнародні організації - британське закупівельне агентство Crown Agents і Програму розвитку ООН ПРООН (United Nations Development ProgrammE, UNDP).

З 2015 року закупівлю ліків і медвиробів за держпрограмами коштами держбюджету здійснювали три міжнародні організації - Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), який, зокрема, здійснював закупівлі вакцин, Програма розвитку ООН (ПРООН, UNDP) і британське закупівельне агентство Crown Agents.

Деякі політики критикували закупівлю ліків і медвиробів коштами держбюджету через міжнародні організації, зокрема, через неузгодженість термінів постачань і зобов'язання внести 100-відсоткову передоплату за закуповувані препарати та медвироби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА