19:43 27.05.2020

Фармфірма "Дарниця" призупиняє проект з виробництва гідроксихлорохіну для лікування COVID-19

2 хв читати
Фармфірма "Дарниця" призупиняє проект з виробництва гідроксихлорохіну для лікування COVID-19

Фармацевтична фірма "Дарниця" призупинила проект з виробництва гідроксихлорохіну для лікування COVID-19.

Як повідомляє прес-служба компанії, до такого рішення компанія прийшла, відстежуючи авторитетні медичні дослідження, що стосуються ефективності гідроксихлорохіну при лікуванні COVID-19. Зокрема, станом на 26 травня було зареєстровано 201 дослідження застосування гідроксихлорохіну для лікування COVID-19, з яких п'ять були завершені.

У компанії зазначають, опубліковані матеріали клінічних досліджень не підтвердили користь від застосування експериментального лікарського засобу "гідроксихлорохін" у хворих COVID-19.

"Безпека пацієнтів і наукова доцільність є безумовним пріоритетом для компанії. Тому компанія, беручи до уваги світову наукову думку, призупинила проект із виробництва препарату "гідроксихлорохін" для лікування COVID-19", - заявляє "Дарниця".

У компанії нагадують, що "Дарниця" почала проект з підготовки до виробництва препаратів гідроксихлорохіну в березні 2020 року, коли з'явилися китайські протоколи лікування і публікації в авторитетних джерелах про ефективність даного препарату для лікування COVID-19. Ці дані дали підстави включити гідроксихлорохін у протоколи експериментального лікування COVID-19 у багатьох країнах світу, зокрема в Україні, США і в європейських країнах.

"Водночас "Дарниця" отримала численні звернення від українських лікарів і пацієнтів з проханням дати можливість використовувати препарат для лікування коронавірусної інфекції, оскільки дана терапія розглядалася медичним співтовариством як потенційно ефективна. З огляду на наукові дані і звернення медичної спільноти, "Дарниця" почала проект з підготовки до виробництва препаратів з гідроксихлорохіну виключно для потреб медичних установ в лікуванні COVID-19", - повідомляла прес-служба компанії.

При цьому в компанії підкреслюють, що "вільний продаж препарату не передбачався".

Разом із тим у компанії зазначають, що в разі необхідності "Дарниця" готова до виробництва даного препарату для пацієнтів з ревматоїдним артритом і системним червоним вовчаком.

"Вчені "Дарниці" і надалі будуть продовжувати слідкувати за міжнародними дослідженнями з пошуку ефективних і безпечних лікарських засобів для боротьби з вірусом SARS-CoV-2 і розглядати можливість виробництва потенційно дієвих препаратів", - йдеться в компанії.

Раніше "Дарниця" переорієнтувала виробничі потужності, щоб збільшити випуск жарознижуючого засобу "Парацетамолу" та противірусного препарату "Імустат", що застосовуються для полегшення перебігу захворювань, викликаних вірусними інфекціями.

Фармацевтична компанія "Дарниця" заснована в 1930 році, входить у десятку найбільших фармвиробників України і в десятку найбільших госпітальних постачальників. Стратегічні напрями розвитку портфеля - кардіологія, неврологія і рішення проблем болю.

Її кінцевим бенефіціаром є Гліб Загорій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА