12:50 27.05.2020

У посольстві США наголошують на важливості збереження незалежності НСЗУ

2 хв читати
У посольстві США наголошують на важливості збереження незалежності НСЗУ

У посольстві США в Україні наголошують на важливості того, щоб Національна служба здоров'я України (НСЗУ) залишалася незалежним органом.

"Незалежна і професійна Національна служба здоров'я України має вирішальне значення в забезпеченні доступу українців до сучасної та ефективної медицини. Ми готові продовжувати партнерство з урядом України для зміцнення незалежності таких інститутів, як НСЗУ, ми також працюємо спільно в боротьбі з пандемією COVID-19 та її наслідками", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці посольства у Facebook у середу.

Як повідомлялося, 22 травня Кабінет Міністрів оголосив новий конкурс на посаду глави НСЗУ. Прийом документів кандидатів було продовжено до 27 травня.

Серед вимог до кандидата, зокрема, досвід роботи на посадах державної служби категорії "А" або "Б" або на посадах не нижче керівників структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення не менше трьох років. Така вимога, зокрема, не дає можливості участі в конкурсі представників НСЗУ.

Раніше на засіданні уряду міністр охорони здоров'я Степанов повідомив, що за підсумками конкурсу на посаду глави НСЗУ переможця не було визначено.

Перед цим троє фіналістів конкурсу на посаду голови НСЗУ, який відбувся у січні, пройшли співбесіду з міністром.

Конкурс на цю посаду відбувся на початку січня 2020 року. За підсумками двох етапів конкурсу найбільшу кількість балів набрали і були включені до шорт-листу т. в. о. голови НСЗУ Оксана Мовчан, за підсумками двох етапів набрала 11,73 бала, заступник голови НСЗУ Наталія Рябцева, яка набрала 11,33 бала, і директор Центрального міжрегіонального департаменту НСЗУ Андрій Віленський, котрий набрав 8,83 бала.

Команда НСЗУ закликала президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та голову Верховної Ради Дмитра Разумкова сприяти проведенню відкритого та прозорого конкурсу на главу НСЗУ й не допустити позаконкурсного призначення на цю посаду. Колектив наголошує, що в результаті конкурсу главою Нацслужби має бути призначений "професіонал, здатний гідно продовжити трансформацію системи охорони здоров'я України заради здоров'я громадян, створення належних умов праці медпрацівників, забезпечення прозорого й ефективного використання коштів платників податків, що спрямовуються на медобслуговування пацієнтів".

Колектив НСЗУ просить під час проведення нового конкурсу дотримати визначених законодавством процедур, щоб уникнути недоліків, допущених під час проведення співбесіди. Зокрема, НСЗУ закликає під час проведення конкурсу завчасно попереджати кандидатів про проведення його етапів, запрошувати до участі спостерігачів, зокрема від організацій громадянського суспільства, проводити відеозапис під час співбесіди з подальшим його оприлюдненням відповідно до законодавства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА