10:36 05.05.2020

Профільний комітет ВР ініціюватиме збільшення фінансування системи охорони здоров'я вдвічі - на рівні 6% ВВП у 2021 році

1 хв читати
Профільний комітет ВР ініціюватиме збільшення фінансування системи охорони здоров'я вдвічі - на рівні 6% ВВП у 2021 році

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування ініціюватиме збільшення фінансування системи охорони здоров'я вдвічі - на рівні 6% ВВП у бюджеті 2021 року, повідомив глава комітету Михайло Радуцький під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

"Перша помилка реформи - недофінансування. Такі країни, як Франція та Німеччина, витрачають на систему охорони здоров'я близько 10% ВВП. Польща цього року витратила 5%, і щороку цей відсоток зростає. ВВП України набагато менший, ніж у Франції та Німеччині, й на порядок нижчий, ніж у Польщі, однак ми витрачаємо на систему охорони здоров'я лише 3% ВВП. В умовах дефіциту фінансування жодна реформа не буде успішною", - сказав він.

При цьому він додав, що комітет з питань здоров'я нації медичної допомоги та медичного страхування наполягає на збільшенні фінансування системи охорони здоров'я.

"Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування наполягає на збільшенні фінансування системи охорони здоров'я удвічі - до 6% ВВП. Процес формування бюджету 2021 року вже розпочався, і ми закликаємо уряд переглянути фінансування", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА