16:56 14.01.2020

Україна має допустити приватні клініки до лікування пацієнтів за рахунок держбюджету - думка

2 хв читати
Україна має допустити приватні клініки до лікування пацієнтів за рахунок держбюджету - думка

Для стимулювання інвестицій у систему охорони здоров'я Україна має відкрити приватним клінікам можливість лікування пацієнтів за рахунок коштів державного бюджету, вважає почесний президент Всесвітньої асоціації медичного туризму (Global Healthcare Travel council, GHTC) Емін Чакмак (Emin Çakmak).

"Міністерство охорони здоров'я України має відкрити приватні клініки для прийому пацієнтів, оплачуваних державою. Ми зробили це в Туреччині 15 років тому, де уряд покрив 70%, пацієнти - 30%. Ви маєте заохочувати місцевих та іноземних інвесторів вкладати кошти в охорону здоров'я", - сказав він на прес-конференції, присвяченій проведенню Всесвітнього форуму медичного туризму Global Healthcare Travel Forum 2020, який відбудеться в Києві та Львівській області 22-25 квітня 2020 року.

Як зазначив Чакмак, реформування системи фінансування охорони здоров'я дасть змогу зробити цю галузь інвестиційно привабливішою та конкурентоздатнішою. При цьому він сказав: "Десятки країн світу намагаються розвивати цю сферу послуг для збільшення надходжень до держбюджету, адже медичні туристи - найбільш прибутковий і платоспроможний клієнт".

"Туреччина, Ізраїль, Угорщина та Швейцарія вже не один рік за підтримки державних інституцій просувають можливість лікування в найкращих медичних закладах своїх країн. На це виділяють із держбюджету солідні кошти", - сказав він.

За словами Чакмака, в Україні дуже хороші лікарі та медсестри.

"Ви маєте провести швидкі реформи в країні. Ви маєте залучити міжнародних і національних інвесторів у галузь охорони здоров'я", - сказав він.

Як повідомлялося, середній чек іноземного пацієнта в українських клініках у 2019 році зріс із $2000-2500 до майже $2800.

У 2018 році середній чек іноземного пацієнта, який проходить лікування в українських клініках, становив $2-2, 5 тис. без урахування витрат на транспорт і проживання. Іноземних пацієнтів приймали близько 120 клінік у різних регіонах країни.

Того ж року до українських клінік приїхало лікуватися близько 65 тис. іноземців, з країни на лікування виїхало близько 160 тис. людей. Лідерами виїзного медтуризму з України є Німеччина, Ізраїль і Туреччина.

За даними УАМТ, нині в сегменті в'їзного медичного туризму в Україні представлені переважно приватні клініки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА