12:09 21.03.2019

У парламенті розроблено законопроект про легалізацію медичного канабісу

2 хв читати
У парламенті розроблено законопроект про легалізацію медичного канабісу

Комітет Верховної Ради з прав людини спільно з громадськими організаціями розробив законопроект про легалізацію канабісу для медицини та науки, повідомив представник громадської організації "Асоціація медичного канабісу" Геннадій Шабас на прес-конференції в Києві в середу.

"Після того як петиція за легалізацію медканабісу набрала необхідні 25 тис. підписів, комітет ВР з прав людини розглянув її. Вони сказали, що готували законопроект і зверталися до нас по допомогу. Це питання в будь-якому разі буде вирішено. Думаю, вже цього року у нас буде закон", - сказав він.

У свою чергу науковий радник фармкомпанії "Фармак" (Київ) Віталій Усенко відзначив готовність українських фармвиробників розробляти препарати на основі медканабісу.

"Якщо будуть зміни в законодавстві України, то це можливо (виготовлення препаратів на основі медканабісу - ІФ). Ми можемо розробляти ці препарати і впроваджувати їх у клінічну практику. Це будуть рослинні препарати", - сказав він.

Як повідомлялося, петиція за легалізацію медичного канабісу, розміщена на сайті Верховної Ради, за 42 дні набрала необхідні для її розгляду 25 тис. підписів.

Петиція, зокрема, вимагає законодавчо врегулювати доступ пацієнтів до препаратів із канабісом під час лікування хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту і ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, хореї Гетінгтона, герпесу, виразок, втрати ваги під час СНІДу, діабетичної нейропатії, різних форм склерозу та багатьох інших важких хвороб.

Петицію з вимогою законодавчо врегулювати доступ пацієнтів до медичного канабісу було зареєстровано на сайті Верховної Ради 30 січня. Під зверненням підписалися 20 громадських організацій. Підтримати цю петицію закликала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА