18:55 28.08.2018

Більше ніж половина випадків кору в європейському регіоні в I півріччі 2018 року припала на Україну

2 хв читати
Більше ніж половина випадків кору в європейському регіоні в I півріччі 2018 року припала на Україну

Кількість зафіксованих в європейському регіоні випадків захворюваності на кір у січні-червні 2018 року становила 41 тис., більше ніж половина з них – 56% випадків – припала на Україну, повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ).

"Найбільше постраждала Україна, де кількість хворих перевищила 23 тис. людей, що становить більше ніж половину загальної кількості інфікованих осіб у масштабах усього європейського регіону", - йдеться в повідомленні.

Загалом серед країн європейського регіону, в яких кількість інфікованих за звітний період перевищила 1 тис. людей, окрім України, також Сербія (4,954 тис.), Франція (2,579 тис.), Грузія (2,130 тис.), Італія (2,020 тис.), Росія (1,396 тис.), Греція (1,128 тис.)

Сумарно в них були інфіковані 14,207 тис. людей, що становить 34,65% від загальної кількості хворих в європейському регіоні. В усіх вищеназваних країнах були зафіксовані летальні випадки, пов'язані із захворюваністю на кір.

Згідно із щомісячними звітами країн ЄС, цього року від кору вже померли щонайменше 37 людей, 14 із них - у Сербії, 13 - в Україні.

Крім того, за даними ВООЗ, загальна кількість інфікованих в європейському регіоні за звітний період перевищує сумарні показники за 12 місяців кожного попереднього року в нинішньому десятилітті. При цьому в період із 2010 року по 2017 рік найвищий сумарний річний показник кількості випадків кору було зареєстровано в 2017 році - 23,927 тис. випадків, а найнижчий - у 2016 році - 5,273 тис.

У віданні Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я перебувають 53 держави. При цьому лише у восьми з них за звітний період не було зафіксовано жодного випадку захворюваності - Таджикистані, Сан-Марино, Мальті, Литві, Ісландії, Азербайджані, Андоррі, а також у Монако та Албанії без урахування даних за один місяць зі звітного періоду.

У бюро відзначили необхідність підвищення рівня охоплення вакцинацією.

"Для запобігання спалахам необхідно забезпечити не менше ніж 95%-ве щорічне охоплення двома дозами вакцин із протикоровим компонентом на рівні будь-якої спільноти, а також докласти зусиль, спрямованих на охоплення щепленнями дітей, підлітків і дорослих, які у минулому пропускали планову вакцинацію", - зазначили у ВООЗ.

За даними Центру громадського здоров'я при Міністерстві охорони здоров'я України, станом на 28 серпня кількість випадків захворюваності на кір становила 29,953 людини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА