15:37 22.08.2018

В Україні створять притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства

1 хв читати
В Україні створять притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Кабінет Міністрів України затвердив типове положення про притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

"Основною метою створення притулків є надання постраждалим особам місця безпечного тимчасового перебування та комплексної допомоги: психологічних, соціально-побутових, соціально-медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг", - ідеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики з посиланням на рішення уряду.

Притулки створюватимуть місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування відповідно до потреб територіальної громади.

Згідно з повідомленням, реалізація такого рішення сприятиме впровадженню в національне законодавство міжнародних стандартів у сфері надання допомоги жертвам насильства, вдосконаленню системи соціального захисту постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, запровадженню в територіальних громадах нових послуг для таких осіб.

Крім того, ухвалено постанову Кабінету Міністрів України "Про затвердження порядку взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі".

Основною метою запровадження порядку взаємодії є узгодження заходів реагування на випадки насильства та надання дієвої допомоги постраждалим особам, які реалізують різні суб’єкти, розроблення та виконання програм для кривдників і постраждалих осіб. У результаті реалізації акта буде запроваджено механізми інформаційного обміну між суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству, та моніторингу реалізації таких заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА