20:38 01.03.2018

МОЗ визначить переліки обладнання та медичних послуг для сільських амбулаторій

2 хв читати
МОЗ визначить переліки обладнання та медичних послуг для сільських амбулаторій

Міністерство охорони здоров'я визначить перелік обладнання, яким мають бути оснащені сільські амбулаторії, та перелік послуг, які надаватимуть у них, повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Сергій Березенко.

"Ми чекаємо на чіткий, визначений МОЗ табель обладнання. Необхідно опрацювати перелік медичних послуг, які обов'язково надаватимуться в амбулаторії, і, безумовно, вся її матеріально-технічна база", - сказав він на засіданні парламентського підкомітету з реформування системи охорони здоров'я в Києві в середу.

За оцінкою С.Березенка, перелік обладнання для амбулаторій є "другим найважливішим після затвердження типових проектів сільських амбулаторій питанням".

Він нагадав, що затвердження типових проектів перебуває у сфері відповідальності Міністерства регіональної політики, будівництва і ЖКГ.

"У бюджеті закладено 5 млрд грн, вони зараз через Мінрегіон розподілені на облдержадміністрації, щоб використати їх на будівництво нових сучасних амбулаторій. Це абсолютно реальні кошти, вони вже всі пропорційно розподілені", - сказав він.

Водночас, на думку депутата, для успіху медреформи потрібна координація медзакладів усіх рівнів надання меддопомоги - первинної, вторинної і третинної, а також автономізація медзакладів.

"У рамках госпітальних округів не буде первинної допомоги, якщо ми не розуміємо, куди везти пацієнтів на вторинний і третинний рівень, це все має бути взаємозв'язане. Відповідно лікарні мають стати найближчим часом автономними", - сказав він.

Як повідомлялося, в листопаді 2017 року Верховна Рада в другому читанні та в цілому проголосувала за президентський законопроект (№7117) про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості, що передбачає розвиток телемедицини, будівництво близько 4 тис. сучасних амбулаторій.

Зміни до бюджету України 2017 року передбачають виділення 4 млрд грн для заходів, спрямованих на розвиток медицини в сільській місцевості, проект держбюджету на 2018 рік - ще 1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА