17:49 23.11.2017

Щомісяця до програми "Доступні ліки" долучаються близько 150 тис. пацієнтів

2 хв читати
Щомісяця до програми "Доступні ліки" долучаються близько 150 тис. пацієнтів

Щомісяця до програми "Доступні ліки" додатково приєднуються близько 150 тис. пацієнтів і 50 аптечних закладів, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України на сайті відомства.

За підсумками жовтня було виписано 1,8 млн рецептів на препарати, що входять до програми. У вересні ця цифра становила 1,6 млн рецептів, влітку коливалася від 1,4-1,5 млн.

"За кілька років ми зможемо говорити про збільшення тривалості життя українців та суттєве зменшення смертності населення, зокрема від інсультів та інфарктів", - наводить прес-служба слова заступника міністра охорони здоров'я Романа Ілика.

Загалом за вісім місяців дії програми було реалізовано лікарські засоби за 10 млн рецептів на загальну суму в 390 млн грн.

"Нині в програмі бере участь кожна третя аптека в Україні, щомісяця до програми долучається близько 50 нових аптечних закладів", - стверджують у МОЗ.

Найуспішніше програма "Доступні ліки" реалізується в Києві, Харківській та Дніпропетровській областях, гірші показники демонструє Чернівецька, Сумська та Луганська області. Йдеться, зокрема, про кількість аптек, що беруть участь у програмі, а також обсяг відшкодованих коштів.

Нині реєстр препаратів за програмою реімбурсації містить 198 позицій за трьома нозологіями - серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма та цукровий діабет ІІ типу. Вартість 30 препаратів із переліку відшкодовується державою в повному обсязі.

Як повідомлялося, проект державного бюджету на 2018 рік передбачає на фінансування програми у розмірі 1 млрд грн.

У середині листопада міністерство винесло на громадське обговорення проект постанови про розширення програми на три нозології - хронічні захворювання шлунку та дванадцятипалої кишки, депресії та депресивний синдром, а також на препарати для профілактики лікування анемії в першому триместрі вагітності.

Раніше медичний директор фармкомпанії "Фармак", що входить до Асоціації "Виробники ліків України", Віталій Усенко висловив думку, що ефективність впливу програми на здоров'я пацієнтів можна буде оцінити в січні - на початку лютого 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА