13:41 25.09.2020

Glovo запускає другу "хмарну кухню" в Києві та планує вийти на ринок послуг фулфілменту

2 хв читати
Glovo запускає другу "хмарну кухню" в Києві та планує вийти на ринок послуг фулфілменту

Міжнародний сервіс кур'єрської доставки товарів Glovo запускає в Україні другу "хмарну кухню" Cook Room (модель dark kitchen) на вул. Васильківській.

"Запуск другого Cook Room в Україні для нас скоріше визнання, що перший був успішний", - заявив під час онлайн-конференції в п'ятницю генеральний менеджер Glovo в Україні Дмитро Расновський.

Він також зазначив, що відкрити dark kitchen або зайти в "хмарну" кухню для рестораторів набагато дешевше, ніж відкриття звичайного ресторану.

Перший Cook Room компанія запустила в центрі міста, другий розміщується на вул. Васильківській, оскільки це розміщення дає змогу "закрити потреби користувачів", що перебувають у віддалених, але розвинених районах столиці.

Частина площ нової Cook Room передбачає також виділення певних площ під фулфілмент, оскільки, за словами Расновського, компанія наразі планує спробувати зайти в цей сегмент послуг для магазинів.

"Ми передбачаємо певні площі під фулфілмент - коли ми віддаємо шматок нашого приміщення під склад компанії, товари якої ми доставлятимемо. Ми побачили по Cook Room на вул. Федорова, що в цьому сегменті теж є попит, і ми розмірковуємо про те, щоб торкнутися моделі dark store - це те саме, що і dark kitchen, але для продуктових або просто для магазинів - із роботою тільки під доставку", - наголосив генеральний менеджер Glovo в Україні.

За його словами, під цю модель компанія також уже залучає перших партнерів.

Расновський також повідомив, що за період коронавірусу прийшло дуже багато нових користувачів, стало більше сімейного споживання послуг доставки їжі, активно використовуються сервіси доставки ліків і продуктів із магазинів.

Як повідомлялося, у квітні 2020 року Glovo запустив у Києві свою першу "хмарну кухню" в Україні, першими партнерами якої стали Kitaika, 3B Cafe, Torisho, Menya Musashi, мережі Berliner Döner і Foodz Ukraine.

Робота за моделлю dark kitchen передбачає відкриття спеціальних кухонних приміщень, доступних тільки для кухарів, ресторанного персоналу і кур'єрів Glovo і створених для приготування страв виключно для користувачів сервісу доставки. У Glovo ця модель отримала назву Cook Room.

Glovo - міжнародний сервіс швидкої кур'єрської доставки, який дає змогу придбати і доставити будь-який предмет або продукт у межах міста. Об'єкт при цьому не має перевищувати параметрів 40x40x30 см і важити не більше ніж 9 кг.

Сервіс Glovo вже представлений у 298 містах у 22 країнах на трьох континентах: Європі, Африці, Центральній і Південній Америці. В Україні Glovo розпочав роботу в жовтні 2018 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА