17:57 09.01.2023

Україна бачить себе як надійного партнера ЄС у "зеленій енергетиці" - Зеленський за підсумками розмови з Тіммермансом

2 хв читати
Україна бачить себе як надійного партнера ЄС у "зеленій енергетиці" - Зеленський за підсумками розмови з Тіммермансом

 Президент України Володимир Зеленський провів у понеділок зустріч у Києві з виконавчим віцепрезидентом Європейської комісії з Європейського зеленого курсу Франсом Тіммермансом.

Як повідомляє пресслужба глави держави, під час зустрічі Зеленський наголосив, що під час відбудови Україна робитиме акцент на реалізації "зелених" проєктів і готова стати одним із європейських хабів сучасної "зеленої енергетики".

"Ми вже маємо визначитися, якою має бути генерація в Україні, якою має бути незалежна енергогенерація у Європі в майбутньому. Бо в цій війні ми переможемо, але сусідство з Росією залишиться. І тому Європейський Союз має бути незалежним від будь-яких рішень РФ. Тут ми бачимо себе як надійного партнера у "зеленій енергетиці", - сказав президент.

Він подякував Тіммермансу за ініціативу щодо створення стратегічного партнерства між Україною та ЄС у сфері відновлюваних газів.

Президент також поінформував європейського високопосадовця про стан енергетичної системи України, яка регулярно зазнає цілеспрямованих ракетних ударів із боку Росії, і про необхідну допомогу, якої потребує країна для проходження зими.

Під час зустрічі було наголошено на важливості подальшого посилення санкційного тиску на Росію, зокрема в енергетичній сфері.

Крім того, співрозмовники обговорили комплекс актуальних питань двостороннього порядку денного, зокрема у контексті підготовки саміту Україна - ЄС, проведення якого заплановано на 3 лютого в Україні.

Зеленський подякував Єврокомісії за вагому підтримку України та відзначив особисті зусилля Франса Тіммерманса.

На відео, розповсюдженому пресслужбою президента у його телеграм-каналі, Зеленський у розмові з Тіммермансом заявив, що Україна може стати водневим хабом для Європейського Союзу.

"Ми готові бути нормальним, зрозумілим та гарантованим партнером ЄС із виробництва водню. Ми готові бути хабом для цього виробництва. У нас для цього все є: територія, можливості, люди", - сказав він.

Окрім того, він звернувся до ЄС щодо сприяння Україні з імпортом електрики.

"Друге, на що я хотів би звернути вашу увагу: через те, що було завдано ударів, ми використали більше газу. На жаль, була окупована наша найбільша атомна електростанція. Ми звертаємося до Європейського Союзу, щоб нам допомогли з імпортом електрики", – зазначив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сонячні електростанції буде встановлено на 270 українських медзакладах України до кінця нинішнього року - Комітет Ради

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА