16:20 10.02.2022

Видобуток літію у світі без США виріс на 21% у 2021р на збільшенні попиту на електромобільні акумулятори

2 хв читати
Видобуток літію у світі без США виріс на 21% у 2021р на збільшенні попиту на електромобільні акумулятори

Світовий видобуток літію (без урахування США) зріс на 21% у 2021 році, досягнувши рекордного рівня 100 тис. тонн порівняно з 82,5 тис. тонн роком раніше внаслідок зростання попиту на літій-іонні акумулятори для електромобілів, повідомляється у новому огляді мінерально-сировинних ресурсів Геологічної служби США, пише GreenDeal.

За її даними, найбільший видобуток (без урахування США) у 2021 році зафіксований в Австралії (близько 55 тис. тонн) та Чилі (близько 26 тис. тонн).

«На чотири підприємства з видобутку корисних копалин в Австралії, по два підприємства з видобутку розсолу (розчин хлоридів натрію та води – ІФ) в Аргентині та Чилі, а також на два – з видобутку розсолу та одне – корисних копалин у Китаї припадає найбільша частка видобутку літію у світі», — зазначається у звіті служби.

Світове споживання літію у 2021 році оцінюється у 93 тис. тонн, що на 33% більше, ніж 70 тис. тонн у 2020 році, зазначає Геослужба США.

За її оцінками, розвідані світові запаси літію оцінюються у 22 млн. тонн, а ресурси – близько 89 млн. тонн. Аналітики служби зазначають, що лідерами за прогнозними обсягами покладів літію у світі є Болівія (21 млн тонн), Аргентина (19 млн тонн), Чилі (9,8 млн тонн), Австралія (7,3 млн тонн) та Китай (5,1 млн тонн).

У звіті також наголошується на необхідності забезпечення надійних та диверсифікованих поставок літію для виробництва електромобільних акумуляторів.

“Безпека поставок літію стала головним пріоритетом для технологічних компаній в Азії, Європі та США”, – наголошується в огляді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

Країни ЄС домовилися і далі добровільно скорочувати попит на газ

Міненерго розраховує на розблокування експорту біометану, щодо природного газу все залежатиме від ситуації з нацбезпекою - заступник міністра

Як Україні започаткувати сталий розвиток транспортної системи – думка експертів

VITAGRO просить прискорити ухвалення Радою законопроєкту щодо митного оформлення експорту біометану

Кабмін ухвалив постанову про впровадження гарантій походження е/е з ВДЕ - Міненерго

Перші дві ВЕС "Нафтогазу" буде побудовано в Одеській і Миколаївській областях - голова групи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА