18:45 15.12.2021

Інвестиції в технології боротьби зі зміною клімату різко зросли в 2021 році – PwC

2 хв читати
Інвестиції в технології боротьби зі зміною клімату різко зросли в 2021 році – PwC

Інвестиції в компанії, що розробляють технології для боротьби з кліматичною кризою, збільшилися до $87,5 млрд за перші шість місяців поточного року, продемонструвало нове дослідження PwC, передає Green Deal.

Таким чином, зростання склало 210% порівняно з $24,8 млрд за аналогічний період роком раніше, йдеться у дослідженні State of Climate Tech 2021.

П’ятьма головними технологічними рішеннями PwC називає сонячну енергетику, вітряну енергетику, технології переробки харчових відходів, виробництво зеленого водню і так званих альтернативних продуктів харчування. Однак, згідно з підрахунками, частка інвестицій у ці п’ять сфер склала лише 25% від загального обсягу вкладень у розробки у сфері боротьби зі зміною клімату в період між 2013 роком та червнем 2021 року, незважаючи на те, що технології в цих сегментах дають можливість скоротити більше 80 % викидів до 2050 року.

Основна частка інвестицій, або близько $58 млрд, припала на бізнеси у сфері мобільності та транспорту. У тому числі йдеться про компанії, що займаються розробкою електромобілів, електроскутерів та літаючих таксі.

При цьому середній обсяг угод у сфері кліматичних технологій злетів майже вчетверо, до $96 млн, у першому півріччі 2021 року порівняно з $27 млн роком раніше. Число активних інвесторів у цій сфері зросло з менш ніж 900 у першій половині 2020 року до понад 1,6 тис. у першій половині 2021 року.

Спеціалізовані компанії зі злиття та поглинання (SPAC) у цьому сегменті залучили понад $25 млрд у першому півріччі поточного року, що становить понад одну третю від усього обсягу фінансування технологій у сфері боротьби зі зміною клімату за цей період.

Найбільший обсяг венчурних інвестицій з початку року до 30 червня залучили американські компанії: у стартапи в США було вкладено $56,5 млрд. На другому місці знаходяться компанії з Китаю, інвестиції у них становили $9 млрд.

Багато інвесторів протягом кількох десятиліть намагалися не вкладати кошти в стартапи у сфері технологій боротьби з кліматичними змінами через побоювання, що вони можуть не принести достатнього доходу. У період між 2013 та 2018 роками спостерігалося активне зростання вкладень, проте зростання інвестицій зупинилося у 2018-2020 роки, згідно з PwC.

Тим часом показник різко виріс у першому півріччі 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА